Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Vírusvideó, raktárparti
A soproni HayDm Street számára tele van a nyár meglepetésekkel, már várják az élő koncerteket

A HayDm Street októberben lép fel a Búgócsigában

Vírusvideó, raktárparti

| Kóczán Bálint | Sztárok

Folyamatosan szórakoztatta közönségét a karantén időszak alatt is a HayDm Street. Károlyi Szabolcs, a soproni zenekar oszlopos tagja arról mesélt lapunknak, hogy jelentkeznek még exkluzív tartalommal, de bíznak abban, hogy hamarosan újra zenélhetnek élőben.

– Hogy telt számotokra a karanténos időszak?

– Még január végén rögzítettünk egy koncertet a Búgócsigában. Nem sejtettük akkor, hogy egy jó ideig nem fogunk muzsikálni a nyilvánosság előtt, és az elkövetkezendő néhány hónapban gyakorlatilag ezek a felvételek jelentik a kapcsolatot a közönségünkkel. Februárban nekiláttunk a felvett anyag utómunkálatainak, és a vírusidőszak előtt el tudtuk kezdeni a vágásokat. Ekkor készült el nagyjából tíz dal, amelyekről úgy gondoltuk, hogy minden pénteken „adagoljuk” a publikum felé az online média csatornáin. Azt nem is sejtettük, hogy ilyen hosszú lesz ez a kényszerszünet.

– Tudtátok tartani a kapcsolatot a zenekaron belül?

– Természetesen tartottuk a kapcsolatot egymással. Akkor is, most is napi szinten kommunikálunk. Személyes találkozásra csak május közepén került sor. Nagyon hiányzott már a csapat és a közös zenélés, muszáj volt próbát, illetve a stáb tagjaival „raktárpartit” tartani. Tulajdonképpen így tudtuk befejezni a korábban említett anyag vágását is.

– Milyen terveitek vannak a jövőre?

– Ez most nehéz kérdés. Tervek, meghívások vannak. Örülünk neki, hogy az esküvőket már engedélyezték, és szó van a falunapok megtartásának a lehetőségeiről, de sokan áthelyezték ezeket későbbi dátumokra, illetve sok rendezvényünk kiesett. Úgyhogy a nyár számunkra is tele van meglepetéssel, de ami biztos, hogy szeptembertől gőzerővel folytatjuk.

– További exkluzív tartalommal is készültök a közönségnek?

– A rengeteg pozitív visszajelzés alapján tervezzük még a „csigás” buli felvételét vágatlanul közreadni, ami nagyjából egy másfél órás koncertfilm keretében elérhető lesz a HayDm Street YouTube csatornáján. A tervek szerint a Búgócsigában október 17-én találkozhatunk egy klubkoncerten.

Kapcsolódó cikkek

30 év: St. Martin jubileuma

30 év: St. Martin jubileuma

2024. 03. 20. | Kóczán Bálint

Sopronhoz sok szállal kötődik a pályája harmincadik évfordulóját ünneplő St. Martin. A világhírű szaxofon- és pánsípművész, zeneszerző, Szentmártoni I...