Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Vidám és merész őszi trend
Fotó: Filep István

Női sarok – stílus, divat, praktikák

Vidám és merész őszi trend

| Madarász Réka | Sztárok

Idén ősszel a lehulló falevelek árnyalatai mellett hűvös és meleg színek egyaránt segítik az önkifejezésünket. Még mindig tart a one size fazonok divatja, a kötött anyagok és a blézer népszerűsége pedig szintén töretlen.

Ebben a szezonban – a klasszikus őszi színek mellett – meglepő módon élénk tónusok kerülnek előtérbe: nem maradunk észrevétlenek a drámai paprikapirosban, főként, ha további erőteljes árnyalatokkal, például kékkel vagy lilával párosítjuk.

– A nyári világoskéket az elegáns szürkéskék váltja fel, ami remekül mutat élénk rózsaszínnel, zölddel, lilával, arannyal, ezüsttel – tudtuk meg Szilágyi Katalin divat- és stílustervezőtől. – Természetesen a kék más változatai mellett is dönthetünk: egy klasszikus árnyalattal például a kis fekete ruhát is kiválthatjuk. Optimizmust, vidámságot sugároz az energikus narancs, ami – nem titkoltan – a zord téli napok és a világban zajló események ellensúlyozására is szolgál. Óvatosan kombináljuk, de felvehetjük akár rózsaszínnel, sötétkékkel, szürkével és barnával is.


A kifutókon gyakran szerepelnek a modellek rózsaszínben: akár tetőtől talpig, de klasszikus árnyalatokkal, például feketével, szürkével, világoskékkel párosítva is. A laza, sportos, ugyanakkor elegáns stílus alapdarabja a blézer, ami mindenütt szembejön velünk: gyakran combközépig érő vagy még hosszabb változatban. Természetesen a legmenőbb a blézer akkor, ha élénk színű, de lehet csíkos, kockás vagy akár virágos is. Hordhatjuk egy markáns övvel vagy lazán kigombolva.

– Ugyancsak nem idei találmány a rétegződés. Azt ajánlom, hogy próbáljunk egy szín különböző árnyalataiból válogatni – folytatta Kata. – Fantasztikusan mutatnak a hosszú rojtok a kabátok alján, ujján, de készülhet egy egész szoknya is csupa rojtból. Minden menő, ami kötött, legyen az kabát, blézer, poncsó vagy overál. Ismét nagy kedvenc a leggings, természetesen kötött pulóverrel. Még mindig befutók a színes műszőrmék – a legjobb, ha merész színekben öltjük magunkra.

Kapcsolódó cikkek

A színek pszichológiája

A színek pszichológiája

2024. 04. 10. | Madarász Réka

Nem is gondolnánk, hogy a színek milyen óriási szerepet játszanak az életünkben. A színválasztásaink tükrözik az élethez való hozzáállásunkat is. Az á...