Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Válasszunk tudatosan hajviseletet!
– Fontos, hogy helyes testtartásban üljünk a fodrászszékben – javasolta Boda Balázs Ferenc. Fotó: Németh Péter

Női sarok – stílus, divat, praktikák

Válasszunk tudatosan hajviseletet!

| Madarász Réka | Sztárok

A legtöbb hölgy úgy választ magának frizurát, hogy kinéz egy jó fazont egy magazinban, és már indul is a fodrászhoz. Az azonban, hogy mi áll valóban jól nekünk, sok mindentől függ...

A jelenlegi trendben a loknis hajak és az egyenes vonalak egyaránt megtalálhatóak.

– A legtöbb embernek egy kicsit hullámos a haja, nekik csak a megfelelő hajápoló szereket kell megtalálniuk ahhoz, hogy otthon is könnyedén és gyorsan el tudják készíteni a frizurájukat – tudtuk meg Boda Balázs Ferenc mesterfodrásztól. – A samponon és a balzsamon kívül még hővédő krémet ajánlott beszerezniük.

A külföldi trendek már a hátul hosszú, a fejtetőn pedig rövidebb fazonokat favorizálják, amelyek a régi focistafrizurákra emlékeztetnek, ám lágyabb vonalakkal és nem akkora extremitással készülnek. Természetesen az egyenes hajak – az örök klasszikusok átdolgozva és újragondolva – is a napjaink részei maradnak.

– A hátul rövid, elől hosszú fazonok nyújtják az arcot, ezért kerek és szögletes arcformájúaknak ideálisak – folytatta Balázs. – Az elől rövid, hátul hosszabb frizura hosszúkás arcúaknak ajánlott, mivel kinyitja és kerekíti az arcot. Egy réteges vágás segítségével lágyíthatjuk a vonásainkat, egy fokozatos vágás pedig volument ad, így szélesíti a keskeny arcot, de erősíti is a vonásokat.

Ha frufrut szeretnénk vágatni, lehetőleg ne nyárra időzítsük, mivel jóval hamarabb zsírosodik. Azzal is számolnunk kell, hogy a frufru mindig markánssá teszi az arcot. Vékonyszálú hajat nyugodtan levágathatunk egy hosszra, míg ugyanez erős szálú haj esetében sátrassá teszi a frizurát. A nyaknál rövidebb haj odavonzza a tekintetet, ezért alacsonyabb vendég esetében jó megoldás lehet, mivel meghosszabbítja a nyakat, és ezáltal az egész termetet.

– Az is fontos, hogy helyes testtartásban üljünk a fodrászszékben: a kezünket tegyük a szék támlájára, a lábainkat pedig a földre! Így megkönnyítjük a szakember munkáját, hiszen ha például keresztbe tesszük a lábunkat, a gerincünk 2–3 centimétert is elmozdulhat, így nem lesz ugyanaz az eredmény – zárta a mesterfodrász.

Kapcsolódó cikkek

30 év: St. Martin jubileuma

30 év: St. Martin jubileuma

2024. 03. 20. | Kóczán Bálint

Sopronhoz sok szállal kötődik a pályája harmincadik évfordulóját ünneplő St. Martin. A világhírű szaxofon- és pánsípművész, zeneszerző, Szentmártoni I...