Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Ünnepi frizurák egyszerűen
– Aki nem rutinos, ne hagyja a készülődés legvégére az ünnepi frizura megalkotását! – javasolja Rázó-Kaposi Andrea fodrász. Fotó: Filep István

Női sarok – stílus, divat, praktikák

Ünnepi frizurák egyszerűen

| Madarász Réka | Sztárok

Karácsony közeledtével megtelnek a szépségszalonok, hiszen a legragyogóbb formánkban szeretnénk megünnepelni a szentestét, illetve várni az új esztendő érkezését.

Mivel a karácsonyi készülődés a legtöbb nő számára a sütés-főzésről szól, saját magukra sokszor már nem marad idejük. Az előrelátóbbak hónapokkal korábban bejelentkeznek a fodrászhoz, aki pillanatok alatt alkalmivá varázsolja a hajkoronájukat, mások a vendégek érkezése előtt néhány perccel maguk állnak neki.

– Gyakran készítek ebben az időszakban könnyebb frizurákat – mesélte Rázó-Kaposi Andrea fodrász. – A rövid és a félhosszú hajat eltűréssel, egy kis fonással, félkonttyal, az arc mellett egy-két loknival lehet ünnepivé tenni. A szőke hajban különösen jól mutat, ha piros szalagot fonunk bele, a sötét hajat pedig ugyancsak fonással vagy csomózással rögzíthető glitterszalagokkal dobhatjuk fel. Az enyhén hullámos hajat vasalhatjuk vagy göndöríthetjük.

A hosszú hajból bármilyen stílust ki lehet hozni, az eredménynek csupán a kreativitás szab határt. Ha már nincs sok időnk a készülődésre, ám mégsem egy szimpla lófarokkal szeretnénk megjelenni az ünnepi asztalnál, könnyedén feldobható ez az egyszerű fazon is például úgy, hogy a haj tetejét megbúbozzuk vagy a copf végét loknizzuk. Egy klasszikus eleganciát megtestesítő konttyal biztos sikert arathatunk, és még csak túlzott precizitásra sincs hozzá szükség.

Hogy milyen típusú frizura, fazon áll jól nekünk, az természetesen függ az arcformánktól is. A laza, hanyag tincsek játékosságot vihetnek a megjelenésünkbe, csillogó hajkrémekkel pedig ezüst vagy arany ragyogást is kölcsönözhetünk nekik.

– Én magam is gyakran merítek ötleteket az internetről: a YouTube-ról, illetve a Pinterestről – folytatta Andi. – Az alkalmi frizurák elkészítése eleinte azonban igencsak időigényes lehet. Ezért azt javaslom, amíg valaki nem rendelkezik kellő rutinnal, ne hagyja a készülődés legvégére az összeállításukat. Érdemes őket jól begyakorolni, mert nem biztos, hogy elsőre olyan lesz a végeredmény, amilyet szeretnénk.

Kapcsolódó cikkek

A színek pszichológiája

A színek pszichológiája

2024. 04. 10. | Madarász Réka

Nem is gondolnánk, hogy a színek milyen óriási szerepet játszanak az életünkben. A színválasztásaink tükrözik az élethez való hozzáállásunkat is. Az á...