Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
United slágerek és új dalok

Pély Barna: Sopron egy olyan város, ahol otthon érzem magam

United slágerek és új dalok

| Kóczán Bálint | Sztárok

A Pély Barna Band lép fel április 8-án, pénteken este a Búgócsiga Akusztik Gardenben. A magyar zenei élet egyik megkerülhetetlen alakjával, Pély Barnával beszélgettünk.

– Hogy készülsz a soproni bulira?

– Boldog vagyok, hogy végre újra játszhatunk Sopronban, és hosszú évek után nem szólókoncerttel jövök, hanem egy jó hangulatú, zenekaros koncertre számíthat a közönség. Mindig van egy pozitív vibrálás, egy érzés, amit itt a közönséggel egymásnak adunk. Szóval nagyon várom, hogy együtt bulizzunk újra Sopronban.

– Mit jelent számodra Sopron?

– A hűség városa, Búgócsiga, VOLT Fesztivál, bor, ezer dolog jut eszembe… Nyilván mindenkinek az emlékek a legfontosabbak, de olyan helyen még soha nem szereztem örök emlékeket, ahol nem éreztem magam igazán otthon. Sopron egy olyan város, ahol mindig otthon érzem magam.

United slágerek a Csigában: A Pély Barna Band április 8-án, pénteken 19 órától a Búgócsiga Akusztik Garden vendége lesz, ahol megszólalnak majd a régi, nagy United slágerek, új dalok és feldolgozások is.

– Sok-sok sláger köthető a nevedhez. Milyen dalokat hoztok ezúttal?

– A repertoár alapvetően két részből áll: a régi United slágerek és az új dalaim. 2021-ben kicsit nosztalgiáztam, és elővettem még több régi szerzeményemet. Emellett néhány feldolgozással is készülünk.

– Most abszolút erre a formációra koncentrálsz, vagy vannak más zenei projektjeid is?

– Ez a formációm most a szívem csücske. Van két zenész, akik már évek óta támogatnak a tehetségükkel. Péterfi Attila basszusgitáros, Szabó Dániel dobos, és sikerült végre meghívnom Jász András szaxofonost is, hogy egyedi, nagyon intuitív funkys, popos szaxofonjátékával új színt adjon a produkciónak. Hát..., kiindulva a próbákból, nem lesz unalmas buli! Emellett játszom szólóban rendszeresen. Nagyon szeretek loopolni is, amikor egyedül szólaltatok meg egy egész zenekart.

– Az a típusú művész vagy, aki mindig dolgozik valamin. Egyéb terveid is vannak?

– Már megvalósult négy férfiduett a barátaimmal a múlt évben. Ezen a vonalon tovább fogok haladni, mert nagyon tanulságos más frontemberekkel együtt dolgozni, és szeretném, ha ezek a duettek összeállnának egy lemezanyaggá. Mindemellett most jelenik meg Víztükörben című balladám, ami remélem, hogy megtalálja az útját majd a magyar szívekhez.

Kapcsolódó cikkek

30 év: St. Martin jubileuma

30 év: St. Martin jubileuma

2024. 03. 20. | Kóczán Bálint

Sopronhoz sok szállal kötődik a pályája harmincadik évfordulóját ünneplő St. Martin. A világhírű szaxofon- és pánsípművész, zeneszerző, Szentmártoni I...