Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Újévi életmód-váltás

Újévi életmód-váltás

| Madarász Réka | Sztárok

Ha népszerűségi sorrendbe állítanánk az újévi fogadalmakat, egy biztos: első helyen az „Idén le fogok fogyni!” állna. Mindenki tudja, hogy a nagy elhatározásnak többnyire kudarc a vége. Vajon miért? A dietetikust kérdeztük.

Hodvogner Katalin dietetikus és személyi edző szerint a fogyásra vonatkozó újévi fogadalmak sikertelenségének az oka többnyire a rossz módszerválasztás, a komoly motiváció hiánya, és az, hogy azok a változások, amelyeket megpróbálunk véghezvinni, gyakran teljesen eltérnek a hétköznapi életvitelünktől.
– Fontos, hogy ne fogyókúrában, hanem életmód-váltásban gondolkodjunk! – osztja meg velünk tapasztalatait Kati. – Legalább az első hónapban érdemes étkezési naplót vezetnünk, ami jó tükör lehet, hiszen sokan csak ennek segítségével szembesülnek az elfogyasztott ételek mennyiségével.


A dietetikus azt tanácsolja, étkezzünk naponta négyszer–ötször, ezen felül azonban ne nassoljunk! Fogyasszunk naponta három liter tiszta vizet, a cukros és light üdítőket viszont kerüljük! Reggelire együnk teljes kiőrlésű lisztből készült kenyeret zsírszegény felvágottal, tojással, zöldségekkel! Ne válasszunk felfújt, levegős, kalács állagú, átszínezett pékárukat! Fogyasszunk sok zöldséget, minél változatosabban – nyersen, főve, sütve, főzeléknek – elkészítve! A kényel

Kapcsolódó cikkek

30 év: St. Martin jubileuma

30 év: St. Martin jubileuma

2024. 03. 20. | Kóczán Bálint

Sopronhoz sok szállal kötődik a pályája harmincadik évfordulóját ünneplő St. Martin. A világhírű szaxofon- és pánsípművész, zeneszerző, Szentmártoni I...