Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Újabb zenei inspirációk
Kónyai Tibor tervei között szerepel egy új zongoraalbum kiadása is. Fotó: Filep István

Kónyai Tibor soproni zongorista Váczi Eszterrel is fellép

Újabb zenei inspirációk

| Kóczán Bálint | Sztárok

A nyári programot tervezi, és bizakodással tekint a jövőbe Kónyai Tibor. A soproni zongorista–zeneszerző több koncertre készül nemcsak hazánkban, hanem külföldön, emellett Váczi Eszterrel ismét együtt zenél.

– Úgy tűnik, valóban kezd visszatérni a régi élet – mesélte lelkesen Kónyai Tibor. – Nemrég a csodálatos budai várban léptünk fel Lilivel közös duónkkal Az év irodája díjátadó gála keretében, impozáns környezetben. De utazunk Bodrogkeresztúrra, Pozsonyba, Paloznakra, Badacsonyba, Zalakarosra, Nagyatádra, és Stuttgartba is van meghívásunk.

A soproni zongorista számára rendkívül megtisztelőek a külföldi felkérések, hiszen Németországban a helyi magyar kulturális intézethez látogat, míg Szlovákiában a magyar kulturális hét keretében lép fel.

Nemcsak ezek az alkalmak lesznek emlékezetesek számára, a zeneszerző ugyanis újra együtt játszhat Váczi Eszterrel: – Eszterrel 2012-ben koncerteztünk először a soproni Liszt-központ pódiumán, amikor a Kónyai Tibor Orchestra vendége volt – mesélte Tibor. – Ezután 2015-ben a Búgócsigában a Lilienn & Kónyai Tibor duó vendégművészeként csatlakozott hozzánk. Zenei kapcsolatunkat barátság, kölcsönös tisztelet jellemzi. Különleges énekesnő, fantasztikus vele együtt zenélni. Szeptember 18-án játszunk ismét együtt Sárváron a Zene Házában. Ugyanezen a helyszínen egy másik formációval is szerepelek majd, Jacsó Erika (fuvola) és Damu Renáta (ének) közreműködésével október 9-én.

Kónyai Tibor elárulta, a karanténidőszakot igyekezett pozitívan megélni, új inspirációk születtek, így bizakodva tekint a jövőbe. Tervei között szerepel egy új zongoraalbum kiadása, amelyen önálló szerzemények szerepelnek majd saját élményekből merítve. – Amikor komponálok, a lelkemből írok. Minden inspirál, amit a koncertutazásaim során felfedezek. A pozitív energiák, lelkiállapot, érzelmek, kapcsolatok, a természet szépsége.

A soproni zenész egyébként meghívást kapott több műsorba, így a televízió-képernyőkön keresztül ugyancsak találkozhatunk vele. 

Kapcsolódó cikkek

A színek pszichológiája

A színek pszichológiája

2024. 04. 10. | Madarász Réka

Nem is gondolnánk, hogy a színek milyen óriási szerepet játszanak az életünkben. A színválasztásaink tükrözik az élethez való hozzáállásunkat is. Az á...