Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Új videó az Aktuálistól

Új videó az Aktuálistól

| Munkatársunktól | Sztárok

Idén nyáron új, négydalos kislemezzel, néhány hete pedig friss videoklippel jelentkezett az Aktuális. A fertőszentmiklósi zenekar a Sopron Zenél rendezvényen második helyezést ért el a közönségszavazáson.

Az Aktuális zenekar már 2007 óta működik, azóta gyakran hallhatott a közönség a srácokról. A formáció 2009-ben adta ki első nagylemezét Amikor erről szól az élet címmel, majd újabb kislemezekkel jelentkezett. Az évek alatt több tagcserén esett át a banda. A jelenlegi, Gergácz Ádám (gitár, ének), Fábián András (gitár), Pócza Bence (basszusgitár, vokál), Kalmár Gábor (dobok) alkotta formáció nagyjából öt éve muzsikál együtt, 2015-ben vonult stúdióba, hogy rögzítse második lemezét.  

Azóta folyamatosan koncertezik az Aktuális, és akusztikus formációval is rendelkezik, nyolc tagra bővülve. Ezzel a felállással a Sopron Zenélen egy emlékezetes koncertet adtak a fiatal zenészek, és a közönségszavazáson a második helyezést érték el.

Nemcsak ettől volt hangos a nyár a csapat életében, hiszen készített egy négy dalból álló kislemezt is, ami a 2019 címet kapta. Erről jelent meg néhány hete egy különleges videoklip a Belső szörnyem című felvételhez, amely már elérhető a YouTube-on.

A fertőszentmiklósi zenekarral legközelebb szeptember 28-án találkozhat a közönség a Búgócsiga Akusztik Gardenben a Nospring Fesztiválon.  

Kapcsolódó cikkek