Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Új Innistrad nagylemez
– Hosszú távú célunk nem változott: jó thrash-zenét játszani, magyar szövegekkel szólni a közönséghez – nyilatkozta Unger János, az Innistrad tagja.

A soproni formáció országosan is egyre ismertebb

Új Innistrad nagylemez

| Kóczán Bálint | Sztárok

A napokban jelent meg az Innistrad második nagylemeze Nincs megváltás címmel. A soproni formáció tagjai már régóta dolgoztak az új dalokon, és most érezték úgy, hogy a felvételek úgy szólnak, ahogy elképzelték.

– Az eredeti terveinkhez képest – rajtunk kívülálló okok miatt – nem keveset csúsztunk, de egyáltalán nem bánjuk. Azt gondoljuk, hogy az anyag már igazán megérett a bemutatásra, és a dalok végre úgy szólnak, ahogy azt megálmodtuk – kezdte Unger János, az Innistrad meghatározó tagja.

A soproni formáció új dalainak felvétele már két éve kezdődött a soproni MD stúdióban, de közben koncerteztek, járták az országot, és rengeteg időt töltöttek a próbateremben is.

– A kis csúszás ennek tudható be, de tényleg nagyon sokat melóztunk az új dalokon. Fontos elmondani, hogy nem az volt a célunk, hogy megtöltsünk egy lemezt, hanem, hogy mindegyik számunk külön-külön is a lemez húzódala legyen.

Megtudtuk, a Nincs megváltás című lemezen megtalálható nyolc felvételben ­Weisz Ferdinánd is segített, a dalok a Denevér Stúdióban kapták meg a végső hangzást. Hogy miről szól a lemez, miről szólnak a dalok?

– Csak rá kell nézni a borítóra! A megálmodott lemezborítót Kertész Enikő (Keni ­Graphic) keltette életre – folytatta Unger János. – A halálról, az elmúlásról szól szinte minden dal. Ez a téma része a mindennapi életünknek, azonban az elmúlt három–négy évben is szinte csak ez volt a téma a világban. Hát, megénekeltük, ahogy megszokhatták tőlünk: nyíltan, odamondva és érthetően.

A lemez CD formában készült el, de a dalok minden online megosztón meghallgathatóak, letölthetőek. Egy kivétellel mindegyik videoklip formájában is látható/ hallgatható a legnagyobb megosztón. A nyolcadik dalt egy a szöveghez illő komoly, meglepetés klipben fogják bemutatni ősz elején.

– A hosszú távú célunk most sem változott: jó thrash-zenét szeretnénk játszani, magyar szövegekkel szólni a közönséghez. Zenénket minél szélesebb körben megismertetni a metalzene szerelmeseivel és eljutni meghívott zenekarként egyre több fesztiválra. És persze élvezni továbbra is a zenélés minden percét, a koncerteket. Igazi barátként zenélni együtt még nagyon sokáig így, ötösben – zárta Unger János.

Az Innistrad koncertjei: Az Innistrad az elmúlt napokban Kecskeméten, Szegeden és Budapesten is fellépett, június 9-én az II. Viharsarki Rockfesztivál vendége lesz Békéscsabán. A soproni közönség legközelebb október 7-én a 7. Soproni Metál Invázión találkozhat velük a Hangárban. Ősszel a miskolci Atomic zenekarral járják az országot, és egy kisebb bemutatkozó koncertutat terveznek Erdélybe is.

Kapcsolódó cikkek

A színek pszichológiája

A színek pszichológiája

2024. 04. 10. | Madarász Réka

Nem is gondolnánk, hogy a színek milyen óriási szerepet játszanak az életünkben. A színválasztásaink tükrözik az élethez való hozzáállásunkat is. Az á...