Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Új Dalriada lemez
Folyamatosan dolgozik az új dalokon a soproni Dalriada együttes

Új Dalriada lemez

| Kóczán Bálint | Sztárok

Bár a veszélyhelyzet idején a tagok nem tudtak találkozni egymással, a Dalriada már jubileumi, 10. nagylemeze felvételein dolgozik. A soproni zenekarra szeptembertől egy rangos nemzetközi turné vár, Ficzek András bízik abban, hogy addigra már rendeződik a helyzet.

– Milyen sűrűn tud találkozni a zenekar a mostani időszakban?  

– Mivel a társaság eléggé szétszórt földrajzilag szerte az országban, így zenekari találkozásokról vagy próbáról most nem lehetett szó. Telefonon, interneten azért rendszeresen beszélünk, szerencsére mindenki jól van. Ez az időszak most kicsit arra is alkalmas, hogy az ember többet legyen a családjával, ha teheti.

– Születnek új dalok mostanság?

– Szerencse a szerencsétlenségben, hogy pont kora tavasszal, március elején kezdtük meg az új, ősszel megjelenő, tízedik nagylemezünk felvételeit. Így gyakorlatilag folyamatosan dolgozunk az új dalokon. Ez persze igényel némi logisztikát, hiszen az eddigiektől eltérően most nem tudunk levonulni Szolnokra, a Denevér Stúdióba, ahogy szoktunk. Készülünk egy meglepetéssel is, ennek részleteiről mindenki értesülhet rövidesen.

– Hogy tudtok hosszabb távra tervezni?

– Meg kell várni, milyen lesz a helyzet a járvány levonulta után, de sajnos képtelenség előre tervezni. A teljes tavaszi országos turnénk és a nyári fesztiválfellépéseink mentek a levesbe. Ez nyilván nem örömteli, mi is csak várakozunk, hogyan, milyen formában tud újraindulni az élet. Szeptembertől egyébként van egy komplett lekötött, kihirdetett 21 állomásos, 12 országot érintő Európa-turnénk, az új lemez megjelenéséhez kapcsolódva, így nagyon nem mindegy nekünk sem, miként alakulnak a dolgok. Az egészség persze a legfontosabb!

Kapcsolódó cikkek

A színek pszichológiája

A színek pszichológiája

2024. 04. 10. | Madarász Réka

Nem is gondolnánk, hogy a színek milyen óriási szerepet játszanak az életünkben. A színválasztásaink tükrözik az élethez való hozzáállásunkat is. Az á...