Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Új banda: Present Day

| Munkatársunktól | Sztárok

Present Day koncert lesz a Búgócsigában december 16-án.

 Bár viszonylag friss formációról van szó, de a helyi zenészekből álló csapat tagjai több mint 20 éves zenei tapasztalattal rendelkeznek.
– A célunk egy széles igényt kielégítő igényes, egyedi hangzásvilág és stílus kialakítása volt egy éve. Így találtunk rá az elektroswingre, ami mindannyiunkat lázba hozott – meséltek a tagok az indulásról.


A zenekar magja, Király-Horváth Gabriella (ének), Rozits András (gitár), Kovács László (dob) és Rajkai József (basszusgitár) már a legelején tudta, hogy négyen kevesen lesznek a projekt megvalósításához, így találtak rá a tökéletes billenytűsre, Bartokos Botondra.


A Present Day fellépett egyebek mellett a VOLT-on, különböző klubokban itthon és Ausztriában egyaránt.


– Közismert dalokat dolgoztunk fel, hol a swinget, a hol bossa nova alapjait kölcsönözve, de nem voltunk teljesen elégedettek a végeredménnyel. Ekkor csatlakozott hozzánk Mikó Ádám trombitás. Az ő megjelenésével úgy éreztük: kész a teljes csapat – vallották be a zenészek.
A soproni formáció gőzerővel készül következő koncertjére, amely december 16-án lesz Búgócsiga Akusztik Gardenben. A zenekar szerint egy fergeteges elektroswing buli vár mindenkire.


A Present Day a közeljövőben egy klippel is jelentkezik, valamint saját dalok készítésén dolgozik ebben a műfajban.

Kapcsolódó cikkek

A színek pszichológiája

A színek pszichológiája

2024. 04. 10. | Madarász Réka

Nem is gondolnánk, hogy a színek milyen óriási szerepet játszanak az életünkben. A színválasztásaink tükrözik az élethez való hozzáállásunkat is. Az á...