Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Új albummal  készül a SativuS

Új albummal készül a SativuS

| Munkatársunktól | Sztárok

Hamarosan már kézbe foghatják a rajongók a SativuS legújabb, Top című lemezét. A helyi formáció nemrég klippel is jelentkezett, felidézve a „régi időket”.

– A nyár elég nyugisra sikeredett, inkább a háttérbe vonultunk, dolgoztunk az új lemezen. Már tényleg a finisben van, és közben építgettük a zenekarunk új felállását – mesélték a SativuS tagjai, amikor az elmúlt időszakról faggattuk őket.


A helyi érdekeltségű zenekar többek közt a Sopron környékén ismert népzenész családból származó Fajkusz testvérekkel gondolta újra előzenekari felállását. A koncerteken például cimbalommal, nagybőgővel és hegedűvel is találkozhat a közönség.


Emellett nemrég egy különleges dallal rukkolt elő a SativuS. – Az újdonság gyakorlatilag a ki­­lencvenes évekről szól. Ezt az időszakot a mi műfajunkban aranykornak nevezik. Szerintünk retró korát éli manapság az öltözködés is, ezért gondoltuk, hogy szórakoztató és aktuális lenne egy kissé nosztalgikus számot írni. Igaz, hogy mi azért nem éltük át teljesen a hangulatát anno, hiszen kisgyerekek voltunk, viszont az akkori filmek, zenék elég meghatározóak lettek az életünkben – nyilatkozta Curta és Piszkos.


A dalban közreműködik DJ Gyö­­remix!, aki aktívan részt vesz a magyar hiphop műfajban a kilencvenes évek elejétől. – Mindenképpen szerettünk volna egy olyasvalakit, aki tényleg megélte azt az időszakot, így lett igazán hiteles a zene. Györemix lakásán is forgattunk Budapesten, ami olyan, mint egy hiphop múzeum. A klipben látszódik a rengeteg lemez, videokazetta, flyerek, némelyikük dedikálva amerikai előadóktól – mesélték a zenészek. – A többi helyszínen egy graffitiművész barátunk festett a háttérben egy nagy 90's feliratot. A videó VHS jellegű, és próbáltuk elrejteni benne a szöveghez kapcsolódó tárgyakat, amiket akkoriban gyakran, viszont manapság már kevésbé használunk.
A 90’s/ Régi érzés nagyon népszerű a videomegosztókon.


A tehetséges banda legfőbb terve most az, hogy befejezze és kiadja a várva várt Top névre keresztelt albumot. – Az új le­­mez mellé egy kisebb turnét is szeretnénk leszervezni. Sikerült találnunk egy motivált menedzsert, akivel reméljük, még több helyre eljuthatunk – zárták a srácok.

Kapcsolódó cikkek

Muzsika határokon túl

Muzsika határokon túl

2024. 04. 17. | Kóczán Bálint

Újabb mérföldkőhöz érkezett karrierjében Kónyai Tibor. A soproni zeneszerző–zongorista saját formációjával egyre gyakrabban lép fel külföldön, de több...