Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Túl 275 fellépésen a Brass Brothers

Túl 275 fellépésen a Brass Brothers

| Munkatársunktól | Sztárok

Ausztriában adott koncertet a Brass Brothers Sopron. A fúvószenekar idén is gyarapította repertoárját, és nyáron több helyszínen is találkozhat vele a közönség.

– Az Österreichisches Landsmannschaft konferenciáján, a hivatalos Schulvereinstagon már két éve is felléptünk, így örömmel tettünk eleget az újbóli meghívásnak – mesélték a Brass Brothers Sopron tagjai. – Minden évben prominens vendég tart itt előadást, ezért külön megtiszteltetés, hogy zenélhettünk. Bécsben volt a 275. fellépésünk.  

A kiváló muzsikusok elárulták, a csapat egész évben aktív, csak nem nyilvánosan. – A téli időszakban dolgoztunk, minden héten próbálunk, így ebben az időszakban újból 10–15 zeneszámmal gyarapodott az egyébként is bő repertoárunk – mondták a fúvószenekar tagjai.

A Szabó Richard (trombita), Friedrich Marcell (trombita), Varga Bálint (kürt), Friedrich Gergely (harsona), Krántiz József (tuba) alkotta formáció repertoárja három fő stílusra alapszik: klasszikus rézfúvóskvintett darabokra, népzenére és dzsessz–ragtime–blues feldolgozásokra, valamint régi világslágerekre.

A Brass Brothers Sopron idén is jelen lesz a Liszt Ferenc kerékpártúrán, ahol már 16 éve emeli a rendezvény fényét, de játszik a hegykői strandon, és nyáron Sopronban, a Fő téren tartja nyilvános próbáit hétfőn esténként.

Kapcsolódó cikkek

A színek pszichológiája

A színek pszichológiája

2024. 04. 10. | Madarász Réka

Nem is gondolnánk, hogy a színek milyen óriási szerepet játszanak az életünkben. A színválasztásaink tükrözik az élethez való hozzáállásunkat is. Az á...