Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Tévhitek az öltözködésről

| Madarász Réka | Sztárok

Sokan – tévesen – úgy gondolják, ahhoz, hogy stílusos legyen a megjelenésük, elég egy üzletben kiválasztaniuk néhány divatos darabot, egy jó fodrásszal megcsináltatni a hajukat, egy megfelelő szakemberrel pedig a sminkjüket. A köztudatban él néhány ehhez hasonló valótlan elképzelés.

A stílus belülről, önmagunk mély megismeréséből fakad. Éppen ezért nem sok értelmük van a különböző átváltoztató műsoroknak, hiszen ha valamit kívülről kapunk, és nem a megélt tapasztalatok alapján alakítjuk ki, azt sosem fogjuk a sajátunknak érezni. Vagyis amint hazamegyünk, és magunknak kell összeállítanunk az aznapi kollekciót, ismét bajban leszünk. Az öltözködéssel kapcsolatban számos tévhit régóta makacsul tartja magát. A férfiak közül például a legtöbben a párjuk vagy az anyjuk tanácsai alapján állítják össze a ruhatárukat. Miért értene egy nő jobban a férfi öltözködéshez, mint az, aki hordja? A professzionális megjelenés kialakítása nem a pénztárca nagyságán, hanem a megfelelő ismereteken múlik. Kevesen tudják például, hogy a rövidujjú férfi ing a klasszikus ruhatárban nem létező darab, a díszzsebkendő és a nyakkendő pedig soha nem lehet azonos mintázatú.  

A teltebb hölgyeknek gyakran javasolják, hogy ne hordjanak keresztbe csíkosat. Mivel a vékony csíkok vizuálisan hosszabbítják az alakot, így ezeket bárki nyugodtan felveheti. A túlméretezett ruhák az alacsonyabbakat összenyomják, a takargatni kívánt kilókat pedig inkább kiemelik, mint leplezik. Alapszabály, hogy az előnyös tulajdonságainkat hangsúlyozzuk, tehát ha rendelkezünk némi súlyfelesleggel, ne hívjuk fel rá a figyelmet még egy széles övvel is. Az az állítás sem állja meg a helyét, hogy a különböző mintázatú darabok nem kombinálhatóak egymással, viszont ahhoz, hogy ne essünk túlzásba, tényleg valódi stílusérzékre van szükség. Az sem fedi a valóságot, hogy a teltebbek nem hordhatnak mintás ruhát, a harsány motívumoktól azonban érdemes tartózkodniuk. A fekete viszont valóban karcsúsíthat, ha a megfelelő testrészen viseljük.

Kapcsolódó cikkek

Itt a medvehagymaszezon

Itt a medvehagymaszezon

2024. 04. 03. | Németh Kinga

Gyermekkori elhízás, cukorbetegség, szív- és érrendszeri gondok – napjainkban mindegyik népbetegségnek számít. De mit tehetünk a megelőzésükért, hogy...