Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Természetes ünnepi trend
Egy egyszerűen elkészíthető adventi asztaldíszt mutat Németh-Kóczán Edina virágműhely-tulajdonos Fotó: Filep István

Természetes ünnepi trend

| Madarász Réka | Sztárok

A karácsony valóságos üzletággá nőtte ki magát. Ám ha valaki nem szeretne óriási összegeket költeni, egy kis kreativitással gyönyörű díszeket alkothat saját kezűleg is.

Az aktuális karácsonyi divatirányzatot minden év elején Frankfurtban egy kiállításon mutatják be. Idén visszatértek a hagyományosabb árnyalatok: az ezüst–fehér kombináció, ami kiegészül a jégkékkel és további jeges–havas tájat idéző színekkel. Újra előtérbe kerültek a melegebb, arany, sárga és bronzos árnyalatok is. A természetes, faalapú, tobozból vagy parafából készült dekorációs elemeket azért is érdemes választanunk, mert mi magunk is előállíthatjuk őket.

– Legjobbnak a saját magunk által gyűjtött összetevőket tartom, de alapanyagokat, illetve ötleteket kaphatunk a kedvenc virágárusunktól is – mondta Németh-Kóczán Edina virágműhely-tulajdonos. – Közös séták alkalmával találhatunk szép terméseket, tobozokat, fenyőágakat, melyekből néhány perc alatt csodálatos díszeket varázsolhatunk. Az alkotásba vonjuk be a gyerekeinket is!

Ötletes karácsonyfadísz lehet például egy-egy toboz masnival átkötve és fellógatva. Akár több évig is felhasználható díszeket kapunk, ha átlátszó üveggömböket szárított virágokkal, bogyókkal töltünk meg. Olcsó megoldás és még jól is mutat, ha fogunk egy pezsgős poharat, fejjel lefelé fordítjuk, tobozokat, terméseket vagy szárított virágokat teszünk bele, a tetejére pedig egy teamécsest.

– Az ünnepi asztal hangulatát emelheti egy fenyő alakúra hajtott szalvéta, rajta fenyőággal, egy rúd fahéjjal, magyal- vagy fagyöngyágacskával – folytatta Edina. – Másfél perc alatt aranyos asztaldíszt kreálhatunk úgy, hogy egy gömb alakú vázába néhány kis fenyőágat, tobozt és bogyókat helyezünk, vízzel felöntjük, és a tetejére teszünk egy úszógyertyát.

Kapcsolódó cikkek

A színek pszichológiája

A színek pszichológiája

2024. 04. 10. | Madarász Réka

Nem is gondolnánk, hogy a színek milyen óriási szerepet játszanak az életünkben. A színválasztásaink tükrözik az élethez való hozzáállásunkat is. Az á...