Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Tavaszi megújulás

| Madarász Réka | Sztárok

Szombaton ingyenes nyílt napon vehetnek részt az érdeklődők a tómalmi mozgásstúdióban. A program célja a közösség összekovácsolása, és a felkészülés a strandszezonra.

Mint ismeretes, tavasszal nemcsak a természet újul meg, hanem a test és a lélek is. A befelé fordulás időszaka után szívesen kimozdulnánk otthonról, kicsit megmozgatnánk a tagjainkat. Az előrelátóbbak már ilyenkor elkezdenek készülni a nyárra, hiszen nem mindegy, hogy milyen formában mutatkozunk bikiniben. Mindezeknek az ismeretében szervez ingyenes nyílt napot a Strand utcában szeptemberben nyílt mozgásstúdió. Vasárnap 35 perces foglalkozásokon mindenki kipróbálhatja, melyik a számára legtesthezállóbb mozgásforma. 

– Régebben hétvégi házas övezet volt, ahol a stúdiónk elhelyezkedik. Mostanra sokan téliesítették a házukat, és egész évben itt laknak, köztük rengeteg idős ember. Nekik senior jóga- és örömtánc-foglalkozásaink remek alkalmat kínálnak arra, hogy közös mozgás keretében egy kis társasági életet is éljenek – tudtuk meg Papp Krisztina bodyART edzőtől, a mozgásstúdió vezetőjétől. – Fiataloknak szóló óráink nem annyira a fogyásra, mint inkább az egészségmegőrzésre és a megelőzésre koncentrálnak. Az én foglalkozásaimon például a mozdulatok légzéssel vannak összekötve, ami lehetővé teszi, hogy mindenki a saját ütemében végezze a gyakorlatokat, miközben befelé figyel és önmagát kontrollálja.

Vasárnap 12.30-kor teával várják az újdonságra nyitottakat, és 19 órakor szintén teázás zárja a kimerítő délutánt. A két időpont között folyamatosan követik egymást az izgalmasnál izgalmasabb 35 perces blokkok: kipróbálhatjuk az alakformáló tornát Nikivel és Esztivel, a TRX-et, a pilatest, a bodyART-ot, SpineUp! preventív gerinctréninget, az idősebb korosztály tagjai pedig közös örömtáncon derülhetnek jobb kedvre.

Kapcsolódó cikkek

30 év: St. Martin jubileuma

30 év: St. Martin jubileuma

2024. 03. 20. | Kóczán Bálint

Sopronhoz sok szállal kötődik a pályája harmincadik évfordulóját ünneplő St. Martin. A világhírű szaxofon- és pánsípművész, zeneszerző, Szentmártoni I...