Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Tartalmas évet zártak
– Idén sikerült olyan helyekre eljutnunk, ahol még nem játszottunk – mesélte Unger János, a soproni Innistrad zenekar frontembere

A Petőfi TV-n is látható lesz a soproni Innistrad zenekar

Tartalmas évet zártak

| Kóczán Bálint | Sztárok

A 30 éves Akela mellett lépett fel az Innistrad az Akvárium Klubban, a koncertet a Petőfi TV is rögzítette. Unger Jánossal, a soproni zenekar frontemberével beszélgettünk.

– Minek köszönhető, hogy az Innistrad zenekar nyithatta meg az országos XXV. Farkasnapot?

– Az Akela zenekarral tavaly májusban játszottunk először, majd ezt követte még néhány közös koncert. Nagyon jó viszony alakult ki a két banda között. Az idei évben egy igen komoly turnéba sikerült beszállnunk, ami január végén kezdődött, és az egész évet felölelte. Így hát adódott a lehetőség.

– Komoly elismerés, hogy a 30 éves Akela bulijának egyik főszereplői voltatok. Hogy éltétek meg?

– Az Akela a magyar metáltörténelem megkerülhetetlen része. A jubileumi bulin való fellépés komoly lehetőséget adott az Innistradnak.

– A Petőfi TV is rögzítette a felvételt. Mit kell erről tudni?

– Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy az Akela mellett a mi koncertünket is felvették. A teljes koncert megtekinthető lesz a Petőfi TV-ben, de az időpontról még nincs pontos információnk. Egy teljesen profi stáb és nagyon komoly technika dolgozott körülöttünk. Azt gondolom, minden zenész életében óriási dolog az Akvárium Klub nagyszínpadán fellépni annak tudatában, hogy itt többnyire külföldi bandák szoktak játszani, és ez az ország egyik legprofibb koncerthelyszíne.

– Milyen évet zár a banda?

– Az idei történésekre – leszámítva a vírus okozta lemondásokat – nem lehet panaszunk. Ismét sikerült olyan helyekre eljutnunk, ahol még nem játszottunk, illetve azokba a városokba is, ahol már jártunk, és újra ismerős arcok vártak minket. A nyáron kétszer is felléphettünk a Barba Negra Track színpadán. Bár a számunkra oly fontos rockmaratonos fellépésünk elmaradt, a szervezőktől ígéretet kaptunk, hogy jövőre ott lehetünk.

– Min dolgoztok mostanság, és mik a tervek?

– A mostani koncertszegény időszakban lesz időnk új dalokat készíteni. Ötleteink vannak, már csak össze kell rakni őket. A jövő év egyik fontos eseménye, hogy tavasszal ötéves lesz a zenekar. Ezzel kapcsolatban is vannak már terveink, de erről majd az év elején szeretnénk több infót adni.

Kapcsolódó cikkek

Muzsika határokon túl

Muzsika határokon túl

2024. 04. 17. | Kóczán Bálint

Újabb mérföldkőhöz érkezett karrierjében Kónyai Tibor. A soproni zeneszerző–zongorista saját formációjával egyre gyakrabban lép fel külföldön, de több...