Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Sztárok Sopronban
Fluor Tomi, Lobenwein Norbert és Marsalkó Dávid a soproni forgatáson. Fotó: Scherfel Róbert

Dal és útifilm is készül a centenárium jegyében

Sztárok Sopronban

| Kóczán Bálint | Sztárok

Több napon át sztárok forgattak városunkban, ugyanis Sopron volt az országjáró Road Movie sorozat újabb állomása. Útifilm és klip is készül, amelynek apropóját ezúttal a népszavazás 100. évfordulója szolgáltatta. A projektről Lobenwein Nobert producert kérdeztük.

– Milyen volt a forgatás, hogy éreztétek magatokat?

– Ilyen hosszú forgatásban még nem volt részünk, hat napig tartott. Fluorral és Dáviddal együtt vettem részt a munkában, ők is imádták. Szeretik Sopront, szeretik a produkciót. Végre újra volt ok, hogy hazajöhessünk Fülöp Zoli barátommal! Annak is örülök, hogy a klipet kísérő útifilm, a Road Movie Guide Tillával ez esetben egy rendhagyó alkotás lesz, hiszen a dalban szereplő művészeknek soproni házigazdák mutatják meg a kedvenc helyeiket. Ez utóbbi ősszel lesz látható a TV2-n és a roadmovie.hu oldalon.

– Mi a Road Movie?

– Két éve indítottuk el a projektet: lényege, hogy Magyarországot járjuk körbe zenészekkel, zenekarokkal és filmrendezőkkel. Sok tájról született már dal és klip: jártunk Debrecenben a Tankcsapdával, a Bagossyékkal Erdélyben, Rúzsa Magdival Kishegyesen, vagy éppen a Balaton két partján a Margaret Islanddel és a Wellhellóval.

– Sopron valahogy eddig kimaradt…

– Az Emlékszem, Sopronban című dal különleges sikere olyan magasra tette a lécet, amit nagyon nehéz átugrani. Most újra Dávid barátomat és Jumodaddyt kértem meg, hogy gondolkodjunk egy olyan dalban, amely Sopronról szól, de nem soproniak a szereplők, hanem olyan hiteles művészek, akik szeretik a várost. A klip rendezésébe most először szóltam bele, hiszen fontos nekem, hogy Sopront hogyan mutatjuk meg. Fontos, hogy szerepeljenek benne a soproni civilek, akikkel szeretünk összefutni az utcán, de a soproni példaképek is Smicitől (Moby Dick) Pohl Misiig (Lord), vagy éppen a helyi sportélet nagy nevei. Az egyetlen művész, aki kettős szerepet kapott, Madarász Gábor. Az országszerte ismert gitáros szerző a dalban, a klipben és a Road Movie ­Guide-ban is fontos résztvevő.

– Mikor lesz a klippremier?

– Azonnal nekiállunk vágni. A reményeim szerint július elején lehet a premier, hiszen ez egy nagy nyári slágernek ígérkezik.

Az alkotók: A centenáriumi dalt egy igazi all stars csapat adja elő, akik nem soproniak, de sok emlékük fűződik a városhoz. Rúzsa Magdi, Lábas Viki (Margaret Island), Schoblocher Barbi (Blahalouisiana), Fluor Tomi, MC Columbo (Irie Maffia, Brains), Járai Márk és Marsalkó Dávid (Halott Pénz), mellett vendégként a soproni gitáros–zeneszerző, Madarász Gábor is részt vállalt benne.

Kapcsolódó cikkek

A színek pszichológiája

A színek pszichológiája

2024. 04. 10. | Madarász Réka

Nem is gondolnánk, hogy a színek milyen óriási szerepet játszanak az életünkben. A színválasztásaink tükrözik az élethez való hozzáállásunkat is. Az á...