Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Színpadon az új Hungarica
A Hungarica idén újra megrendezi a XIII. Hűség Napi Rock Estet.

Mentes Norbert gitárórákat is ad, nagy öröm számára az oktatás

Színpadon az új Hungarica

| Kóczán Bálint | Sztárok

Új felállásban készül budapesti koncertjére a Hungarica, amely már gőzerővel dolgozik lemezén. Mentes Norbert alapító tag arról is mesélt, hogy ismét kiadják életrajzi kötetét, és zenei tevékenysége oktatással egészül ki.

– Több szempontból is különleges lesz a budapesti koncertetek. Mitől?

– A Kalapács zenekarral közös koncerten először lesz látható és hallható a Hungarica új felállása. A Barba Negrában Sziva Balázs (Romer), Szebelédi Zsolt (ex-P. Mobil, Válaszút) dobos, Vörös Gábor (ex-Ossian, ex-Omen, Piramis) basszusgitaros és jómagam játszunk majd a közönségnek november 11-én.

– Új Hungarica anyag is készült?

– A törökbálinti Super­size Recordingban a Sub­scribe gitáros–producer Horváth Attila közreműködésével készül vadi új stúdióalbumunk, amelynek beharangozó dalát a napokban hozzuk ki videoklip formájában. Fémes megszólalású lemez várható Pusztai Zoli kritikus hangvételű szövegeivel. Az új album az év végére már elérhető lesz a nagyközönség számára.

– Várhatóan a soproni és környékbeli rajongók is találkozhatnak veletek?

– A pandémia miatt az elmúlt években sajnos nem került sor a hagyományos soproni rendezvényünkre, az idén viszont újra megrendezzük a XIII. Hűség Napi Rock Estet. Az eseménynek a Hangár Music Garden ad otthont, ahol természetesen a Hungarica is játszik. Biztos fellépő még a szintén soproni RPG zenekar és az új dobosunk projektje, a Szertya Akusztik. A teljes program még szervezés alatt van. Várunk minden érdeklődőt, bízunk benne, nem csak nekünk hiányzott a fontos üzenettel bíró rendezvénysorozat.

– Újranyomták az életrajzi könyvedet. Milyen érzés?

– Nagy öröm számomra, hogy a kötet sikeres, és ennyire érdekli az embereket. A mai világban, amikor nehéz a nyomdáknak beszerezni a papírt a könyvek előállításához, és egyre magasabb a nyomdaköltség, igazán szerencsésnek érzem magam, hogy sikerült elérnem az újrakiadást.

– Mi a helyzet a többi projekttel, például a Renatóval közös munkával?

– Jelenleg Renato Londonban él, távmunkában dolgozunk. Nemrég egy új klip is kijött. Szeretnénk élő hangversenyeket is adni, de ez már csak jövőre várható.

– Mi tölti ki még az életedet?

– A zenei tevékenységem az utóbbi időben kiegészült az oktatással. Rendszeresen adok gitárórákat, amit nagy örömmel teszek. Jó érzés a tudás átadása és a tudat, hogy a gyerekek és az idősebb korosztály is, akik tanulnak tőlem, nagy érdeklődéssel, szorgalommal vesznek részt az órákon. 

Kapcsolódó cikkek

30 év: St. Martin jubileuma

30 év: St. Martin jubileuma

2024. 03. 20. | Kóczán Bálint

Sopronhoz sok szállal kötődik a pályája harmincadik évfordulóját ünneplő St. Martin. A világhírű szaxofon- és pánsípművész, zeneszerző, Szentmártoni I...