Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Színpadon a Toolate
Az októberi koncerten a legnépszerűbb dalait adja elő a soproni Toolate.

Igazi soproni buli lesz a Búgócsiga Akusztik Gardenben

Színpadon a Toolate

| Kóczán Bálint | Sztárok

A közönség nagy örömére október 16-án ismét szín­padra lép a soproni Toolate zenekar. A Búgócsiga Open Air keretében az elmúlt 10 év legnépszerűbb számait adja elő élőben a formáció. Kuslics Péter „Cousteau”-val beszélgettünk.

– Nehéz lehet újra felpörögni egy ilyen hosszú „leállás” után. Hogy készültök?

– Az októberi koncert programjában az eddig játszott számok közül a legnépszerűbbek lesznek, szépen leporolva. Természetesen már nagyon várjuk, és szeretnénk a lehető legtöbbet adni a közönségnek.

– Különösen úgy, hogy a járványhelyzet miatt ti sem nagyon tudtatok fellépni…

– Ez sok zenész, zenekar életében így volt, de szerencsére azóta rendeződtek a dolgok. Így visszatekintve a pandémia viszonylag gyorsan eltelt a zenekar életében. A lehetőségekhez képest mi mint egy rendes család próbáltuk tartani a kapcsolatot. A fellépések hiánya nem kedvezett a motivációnak, de most már alig várjuk, hogy színpadra léphessünk.

– Milyen érzés soproniként a soproni közönségnek zenélni?

– Ezt a várost mindig is körüllengte valami „misztikus” megítélés már a középkortól, aztán elzáródott egy másik történelmi korszak következményeként, hogy aztán például a zenei élet által újra a köztudatba kerüljön a Micsoda bulik, majd VOLT Fesztivál zászlaja alatt. Mi 10 éven át részesei lehettünk ennek, ami óriási dolog! Sokat köszönhetünk Sopronnak.

– Mik az új terveitek?

– A Toolate tavaly ünnepelte 10 éves fennállását. Sok minden történt ebben az időszakban, de úgy tűnik, egy korszak kezd lezárulni. A gyermekeink felnőttek, és már többször hangos tőlük a próbatermünk, mint tőlünk! Ez sok mindent elárul... Ami azonban biztos: többé lettünk, mint egy zenekar! Never TOOLATE!

Több mint 10 éve zenélnek: A Toolate több mint 10 éve alakult tulajdonképpen egy baráti társaságból. Az elmúlt évtizedben számos helyszínen muzsikáltak, többek között a VOLT Fesztiválon a Linkin Park után is a húrok közé csaptak a tagok. A formációt Kuslics Péter „Cousteau” (ének, ritmusgitár), Scherfel Róbert (szóló- és ritmusgitár), Őri Szabi (dob), Juhász Barnabás (basszusgitár) és Horváth András „Csofi” (ritmusgitár) alkotja.

Kapcsolódó cikkek

A színek pszichológiája

A színek pszichológiája

2024. 04. 10. | Madarász Réka

Nem is gondolnánk, hogy a színek milyen óriási szerepet játszanak az életünkben. A színválasztásaink tükrözik az élethez való hozzáállásunkat is. Az á...