Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Színpadon a Sunscreen
A Sunscreen 2000 és 2010 között hangoskodó soproni kultikus rock&roll csapat, amely most újra összeáll. Az egykori tagok: Paduts László, Zistler Roland, Fekete Gergely és Auer László alkotják

Lendületes koncertre készül a kultikus rock&roll csapat

Színpadon a Sunscreen

| Kóczán Bálint | Sztárok

– Előmásztunk a minket évek óta hibernáló jégkockából, hogy újra megroppantsuk a színpadot kultikus „kisvárosi stadionrock” szerzeményeinkkel – harangozta be február 25-i soproni buliját a Sunscreen. Való igaz, a soproni banda régen lépett fel. Zistler Rolanddal beszélgettünk az elmúlt időszakról.

– A Sunscreen hosszabb szünet után éled újra. Mi történt?

– Az ezredforduló tájékán hőskorát élő soproni garázspunk–rock zenekar, a Sun­screen ugyan 2010-ben beszüntette a működését, de az egykori tagok azóta sem szakadtak el a zenétől. Olyan soproni formációkban lelhetők fel a mai napig, mint az IgorZ, a Grunge Electric vagy a Lensky Mob. Az egykori koncertek és turnézások ugyanakkor annyira kitörölhetetlen nyomot hagytak bennünk, hogy újra és újra felmerült egy esetleges újraegyesülés lehetősége. Az ötletet idén konkrét próbafolyamat is követte, így most újra színpadra állunk, remélhetőleg sokak örömére.

– Miben változtatok?

– Meglepő módon a próbák során hamar kiderült, hogy még azok a dalok is nagyjából megvannak mindannyiunk fejében, amelyekről nem maradt akkoriban egy hangfelvétel sem. Egyszóval a nagy újrafelismerések és újrafelfedezések időszaka ez most. Ugyanakkor zeneileg sokat változtunk és csiszolódtunk külön-külön az elmúlt években, ez alakít némileg a dalok előadásmódján, apró stílusjegyein is. Annyit elárulhatunk azért, hogy csak még jobbak lettek, mint anno. A ránk jellemző lendületes és energikus előadásmód pedig cseppet sem változott.

– Egyedi buli lesz, mert újra színpadra léptek, de vannak további tervek is?

– Most egyelőre nagyon erősen csak erre az egy koncertre fókuszálunk, ezért korai lenne még arról beszélni, hogy lehet-e új Sunscreen-dalokra számítani. A koncert utáni sörözés közben viszont biztos meg fogjuk vitatni ezt a témát is.

Buli a Búgócsigában: Február 25-én, pénteken 20 órától a Sunscreen mellett másik két zenekar is fellép a Búgócsiga Akusztik Gardenben. A húrok közép csap városunk nagyon tehetséges reménysége: a Simple Mindset, valamint a budapesti Tulpa zenekar is, amely kiváló más formációkból (pl. Fish!) is ismert zenészeket vonultat fel.

Kapcsolódó cikkek

A színek pszichológiája

A színek pszichológiája

2024. 04. 10. | Madarász Réka

Nem is gondolnánk, hogy a színek milyen óriási szerepet játszanak az életünkben. A színválasztásaink tükrözik az élethez való hozzáállásunkat is. Az á...