Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Színházból tévébe
– Filmet forgatni alapvetően más, mint a színházi színészi munka – nyilatkozta lapunknak Sövegjártó Áron

Soproni színész a népszerű sorozatban

Színházból tévébe

| Kóczán Bálint | Sztárok

Soproni színész is látható a népszerű Jóban Rosszban című sorozatban. Sövegjártó ­Áront kérdeztük többek között arról, hogyan talált rá ez a különleges kihívás, és miként hat a forgatásokra a járvány.

– Hogyan sikerült bekerülnöd a sorozatba?

– Még 2019 közepén hívtak fel a TV2-től, hogy a közeljövőben szeretnének frissíteni, és új karaktereket bevezetni a Jóban Rosszban című sorozatba. Felvennének velem egy casting-anyagot, bár akkor még nem volt szó konkrét szerepről. Elmentem, elkészítettük a próbafelvételeket, aztán néhány hónap múlva hívtak újra, hogy elvállalnám-e Csiki Milos szerepét, aki egy fiatal, jóképű építési vállalkozó, és az egyik főszereplő doktornőnek udvarol majd.

– Mennyiben különbözik ez a munka a színházitól?

– Filmet forgatni alapvetően más, mint a színházi színészi munka, filmsorozatnál ez pedig hatványozottan igaz. Míg egy színházi szerep megformálására akár másfél hónap is rendelkezésre áll, addig egy forgatáson rendkívül gyorsan zajlanak az események. Ha elhangzik a mágikus „tessék” szó, akkor azonnal helyzetben és karakterben kell lenni tökéletes szövegtudással. Az is nehezíti a dolgot, hogy sokszor nem időrendben vesszük fel a jeleneteket, hanem például helyszín szerint.

– Hogyan zajlanak a forgatások?

– Teljes szövegtudással és percre pontosan kell érkezni a forgatásra. A stylist által kiválogatott ruhákat az öltöztetők kikészítik előre, gyorsan megyek a sminkbe, utána rohanok a díszletbe, ahol már készen áll a teljes stáb: színészek, statiszták, kellékesek, díszítők, asszisztens, kameramanok, világosítók, operatőr és természetesen a rendező. Mindez hihetetlen tempóban és profizmussal történik, elképesztő munkát végeznek ezek az emberek, megtisztelő egy ilyen profi csapatban dolgozni.

– Meddig leszel látható a sorozatban?

– Eredetileg csak néhány hét képernyőn való szereplésről volt szó, de később felhívtak, hogy a forgatókönyvírók úgy döntöttek, hogy menjen tovább az általam játszott Csiki Milos karakter, aminek nagyon örültem.

– Miként érinti mindezt a járvány?

– Most természetesen a forgatások is szünetelnek, így valószínűleg csúszni fog kicsit a dolog, de csak azt mondhatom, amit Arnold Schwarzenegger mond a Terminátor című filmben: Még visszatérek! Egyébként a járvány miatt most az összes színházi előadásom is elmarad, úgyhogy itthon vagyok. Amennyire csak lehet, megpróbálom pozitívan felfogni ezt az egész tragédiát és kihasználni a kényszerpihenőt. Pihenek, olvasok, tanulok a 8 éves Samu fiammal, főzünk a feleségemmel, sokat beszélgetünk. 

Kapcsolódó cikkek

Itt a medvehagymaszezon

Itt a medvehagymaszezon

2024. 04. 03. | Németh Kinga

Gyermekkori elhízás, cukorbetegség, szív- és érrendszeri gondok – napjainkban mindegyik népbetegségnek számít. De mit tehetünk a megelőzésükért, hogy...