Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Női sarok – stílus, divat, praktikák

Szabálytalan ünnepi trend

| Madarász Réka | Sztárok

Az ünnepi időszak remek alkalmat kínál arra, hogy a legújabb szettjeinket bemutassuk a kis- és a nagyközönségnek. Aki nem akar költekezni, az a régi kollekcióit is feldobhatja egy vagy több ízléses desingner ékszerrel.

Ha baráti társaságba készülünk, könnyedebbre, extrémebbre vehetjük a figurát: nyugodtan bevethetjük a flitteres, strasszos, csillogós, játékos, extravagánsabb darabjainkat.

– Egy családi vacsora alkalmával lehetőleg sikkesebb és kényelmesebb öltözetet válasszunk! – javasolta Szilágyi Katalin divat- és stílustervező. – A sötétebb színek helyett inkább a karácsonyi – piros, kék, zöld, arany, ezüst – árnyalatokat részesítsük előnyben! Céges rendezvényekre decensebb ruhákat ajánlok. Kerüljük a kihívó viseletet, a mély dekoltázst vagy a rövid szoknyát, és hangsúlyozzuk inkább a derékvonalunkat!

Formálisabb összejövetelek alkalmával tökéletes választás a most egyébként is menő maxi ruha. Az ünnepi hangulathoz természetesen a nemesebb alapanyagok – a selyem, a sifon vagy a bársony – illenek. A jól megválasztott ékszer a legegyszerűbb öltözéket is fel tudja dobni, teljessé tenni, de vigyázzunk: ha rosszul válogatjuk össze a kiegészítőinket, azzal éppen ellenkező hatást érünk el.

– A 2020/21-es trend az összes klasszikus ékszerviselési szabályt áthágja – folytatta Kata. – Idén nagyon hangsúlyosak az ékszerek, a modellek gyakran sok kiegészítőt viselnek, ám ezek remekül illenek egymáshoz, és rendkívül finoman, stílusosan vannak párosítva. Akár négy–öt nyakláncot is felvehetünk más-más medálokkal. Egyre inkább előtérbe kerül az arany, ám nem feltétlenül szükséges, hogy az ékszer nemesfémből készüljön, mert nagyon mutatósak a designer darabok is.

Divatosak például a lánc formájú ékszerek hatalmas méretekben. Már az sincs kőbe vésve, hogy vagy aranyat, vagy ezüstöt viseljünk, hanem a kettőt ízlésesen kombinálhatjuk is. Most a nagy fülbevalók élik reneszánszukat, amelyek gyakran körmotívumokat tartalmaznak. Hosszú idő óta megint trendi, ha csak az egyik fülünket ékesíti egy óriási, designer darab. Egyszerre viselhetünk sok-sok, stílusban harmonizáló gyűrűt is, vagy egyet, de hatalmasat.

 – A sötétebb színek helyett inkább a karácsonyi – piros, kék, zöld, arany, ezüst – árnyalatokat részesítsük előnyben! – javasolja a stílustervező.

Kapcsolódó cikkek

A színek pszichológiája

A színek pszichológiája

2024. 04. 10. | Madarász Réka

Nem is gondolnánk, hogy a színek milyen óriási szerepet játszanak az életünkben. A színválasztásaink tükrözik az élethez való hozzáállásunkat is. Az á...