Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Soproniak a színpadon
Már próbálnak a következő soproni koncertre a Passion Project tagjai – a műsort új feldolgozásokkal is színesítik.

Passion Project – Das Model: Szuper bulit ígérnek Soproniak a színpad

Soproniak a színpadon

| Kóczán Bálint | Sztárok

Két meghatározó soproni formáció, a Das Model és a Passion Project csap a húrok közé március 11-én a Búgócsigában. Kiss Noró, a Passion énekese elmesélte: a két csapat nagyon jól működik együtt, és ez lesz már a negyedik közös bulijuk.

– Egy Passion-koncert előtt a tagok is mindig lázban égnek. Igaz ez most is?

– Természetesen. Egy Passion-bulira felkészülni mindig izgalmas. A próbák jó hangulatban telnek. A műsort igyekszünk új feldolgozásokkal színesíteni, de a „kötelezőket” egyszerűen játszani kell. Tudjuk, hogy jó érzés lesz újra találkozni a közönséggel, és előadni azokat a dalokat, amiket nagyon szeretünk. Nem is kell ennél több!

– Újra virágkorát éli a banda?

– Érdekes kérdés, mert a Passion valahogy mindig volt, és valahogy mindig van. Mi tipikusan bulizenekar vagyunk, és időközönként koncertezünk, ami azért jó, mert várjuk mi is és a közönség is. Nincsenek különösebb elvárások, csak az, hogy mindenki tudja, jól fogja érezni magát, mert mindig jó a hangulat. És ez nincs időszakhoz kötve, egyszerűen csak egy koncertdátum, ami mindenkinek jó.


– A Das Modellel milyen a kapcsolatotok?

– A negyedik közös koncertünkre készülünk. Bejött ez a két műsor, a két zenei stílus, és persze jó a kapcsolat a zenészek között. Plusz az egyik gitárosunk, Kóbor Peti a Das Modelben is játszik. QQ-val vagy Árva Edivel pedig évtizedes baráti kapcsolat köt össze. Tehát sok minden adott volt, hogy ez a két zenekar tudjon együttműködni így.

– Mit terveztek még az idei évre?

– Szeretnénk fellépni a nagy városi rendezvények valamelyikén, és megcélozni a Sopron Fest valamelyik kisszínpadát vagy más helyszínét, és természetesen minél több helyre eljutni. Terveink között szerepel pár dal videofelvétele is, és terv még a következő koncertekre vendégművészeket, zenész barátokat egy-egy dalra meghívni. 

Das Model – Passion Project koncert

Március 11., szombat, Búgócsiga Akusztik Garden

21.00 Das Model

22.00 Passion Project

Kapcsolódó cikkek

30 év: St. Martin jubileuma

30 év: St. Martin jubileuma

2024. 03. 20. | Kóczán Bálint

Sopronhoz sok szállal kötődik a pályája harmincadik évfordulóját ünneplő St. Martin. A világhírű szaxofon- és pánsípművész, zeneszerző, Szentmártoni I...