Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Soproni rockfarsang
Köteles Leander és zenekara is fellép Sopronban

Soproni rockfarsang

| Kóczán Bálint | Sztárok

Omen, Leander, Alvin és a Mókusok, Iron Maidnem. Ezek a zenekarok teszik emlékezetessé az idei soproni rockfarsangot, amelyet március 7-én már 9. alkalommal rendeznek meg a GYIK Rendezvényházban. Gőbl Gábor főszervező–ötletgazdával beszélgettünk.

– Hogy készültök az idei bulira? 

– A soproni rockfarsang minden év március első hetében várja a műfaj kedvelőit. Idén egynapos lesz a hazai rockmezőny csapataira fókuszáló buli. Az ősi Pokolgép szétválásakor 1990-ben alakult, idén 30 éves Omen együttes indítja a programot. Utánuk korunk legsikeresebb újmetálos zenekara, a Leander Kills lép fel. Köteles Leanderéknek több mint tíz olyan slágerük van, ami meghaladja a milliós nézettséget a legismertebb videomegosztón. Kicsit más műfajt képvisel az Alvin és a Mókusok, amely vagány, társadalomkritikus szövegekkel fűszerezett rendkívül energikus, punk–roll hatású banda.

– Aki nem elég figyelmes, meglepődhet, hiszen egy világhírű zenekari logó is szerepel a fesztiválhirdetéseken.

– Az Iron Maidnem a világ legjobb metal himnuszai közül fog interpretálni jó néhány dalt. Európában elismerten ők a legjobb Iron Maiden tribute-banda. Idén sajnos ­Bruce Dickinsonék nem tudnak eljönni a VOLT Fesztiválra, ezért úgy gondoltuk, legalább a dalaik csendüljenek fel a városunkban.

– Miért gondoljátok, hogy fontos egy ilyen esemény Sopronban?

– Egész egyszerűen, mert tudjuk, hogy igény van rá. Bármekkora is a rádiókban a játszási fölénye a rapnek, a hiphopnak, az elektronikus zenéknek, a jó magyar és nemzetközi rockzenére mindig is lesz igénye a közönség egy részének. A rockrajongók és a zenészek hozzászoktak már a kirekesztettséghez, de még soha sem kerültünk a porba, mert a rocknak van ereje újra és újra megújulni, a zászló pedig örökké lobogni fog!

Kapcsolódó cikkek

30 év: St. Martin jubileuma

30 év: St. Martin jubileuma

2024. 03. 20. | Kóczán Bálint

Sopronhoz sok szállal kötődik a pályája harmincadik évfordulóját ünneplő St. Martin. A világhírű szaxofon- és pánsípművész, zeneszerző, Szentmártoni I...