Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Soproni muzsikusok  a Márványteremben

Soproni muzsikusok a Márványteremben

| Munkatársunktól | Sztárok

Komoly hangversenyre készül két soproni muzsikus. Árvayné Nezvald Anett és Kóczán Péter nemzetközi hírű művészekkel lép fel a fővárosban, a koncertet később a Bartók Rádió is műsorra tűzi.

A Magyar Rádió nagy múltú Márványtermében, a Pollack Mihály téri Ybl-palotában lép fel Árvayné Nezvald Anett és Kóczán Péter. A március 19-i koncerten az MR Szimfonikusok első klarinétosával, Varga Gáborral muzsikálnak a soproni szimfonikusok tagjai. A koncerten játszik még Fejérvári Zoltán fiatal, versenygyőztes zongoraművész és Somodari Péter, a Bécsi Filharmonikus Zenekar szólócsellistája, akivel Dohnányi Ernő népszerű c-moll zongoraötösét adják elő. A kora esti hangversenyről készülő felvételt március végén sugározza majd a Bartók Rádió. 

– A Magyar Rádió Márványtermében játszani számomra óriási lehetőség és megtiszteltetés. Maga a hely nagyon elegáns, ahol a klasszikus zenei élet színe-java lép fel, és a koncertek felvételeit a Bartók Rádió is közvetíti – nyilatkozta Árvayné Nezvald Anett, aki nem mellékesen Bartók egyik legnehezebb kamaraművét adja elő rangos, nemzetközi versenygyőztes partnerekkel.

– Bartók Kontrasztját és Dohnányi zongoraötösét itt előadni a lehetőségen túl nagy felelősség is. Az említett kiváló kamarapartnerekkel együtt eljátszani ezeket a darabokat további motivációt jelent számomra. Biztos vagyok benne, hogy mind a felkészülést, mind a koncertet tekintve a szakmai életem egyik meghatározó élménye lesz – tette hozzá a soproni hegedűművész.

Árvayné Nezvald Anett négy gyermek édesanya, jelenleg a Budapesti Zeneakadémia doktori iskolájának egyéni képzésében (DLA) vesz részt, így a március 19-i koncert ebből a szempontból is nagy jelentőségű számára. 

Kapcsolódó cikkek

A színek pszichológiája

A színek pszichológiája

2024. 04. 10. | Madarász Réka

Nem is gondolnánk, hogy a színek milyen óriási szerepet játszanak az életünkben. A színválasztásaink tükrözik az élethez való hozzáállásunkat is. Az á...