Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
SopronFestre hangolva
– A várost és környéket járva, beszélgetve régi és új soproniakkal, úgy látom, nagy várakozás előzi meg a fesztivált – mondta lapunknak DJ Jokó.

DJ Jokó sem hiányozhat Sopron új fesztiváljáról

SopronFestre hangolva

| Kóczán Bálint | Sztárok

Nemcsak városunkban, hanem országosan is komoly érdeklődés előzi meg a SopronFestet. A fesztiválon ismét pörgeti a lemezeket DJ Jokó, aki a VOLT ideje alatt is nagy népszerűségnek örvendett.

– Mit gondolsz erről a friss kezdeményezésről?

– Visszagondolva a tavalyi Strand Fesztiválra, amelynek minden napján aktívan részt vettem, elcsíptem egy élő podcast-beszélgetést Noresszal (Lobenwein Norbert), ahol nyíltan rákérdeztek, lesz-e VOLT, és ez ott még nem derült ki. Nagyon sok barátom, ismerősöm kérdezte tőlem is, hogy megrendezik-e a VOLT-ot, vagy helyette lesz-e valami más. Aztán december 14-én, a hűség napján bejelentették, hogy lesz fesztivál SopronFest néven. Robbant a bomba, és lavinát indított el. Számtalan kérdés, ötlet, találgatás után március 8-án a sajtótájékoztatón nem kis meglepetést okozva olyan sokrétű programot mutattak be, ami magáért beszél. Úgy látom, a mai napig bővülnek a lehetőségek, ezért is érdemes napi szinten követni a programtáblát.

– Méltán lehet a VOLT utódja?

– Az „újszülött” SopronFestben nem a 30 éves VOLT-os bátyust keresem. Tán túl nagy a korkülönbség. Ennyi idő alatt nagyot változott a világ, bár azt kívánom, legyen egy könnyen, gyorsan növő kistesó. Jó érzés két soproni fesztivál születésénél bábáskodni.

– Számodra a fesztiválélet is kiemelkedő, hiszen a Jokó-bulik csordultig teltek a VOLT-on és a Strandon is. Mit emelnél ki az elmúlt esztendőkből?

– Örülök, hogy aktív szereplője lehettem a Covid utáni restartoknak, a VOLT mindennapjainak, a Strand Fesztiválnak, a ZamJam elindításának, de részt vállaltam városi rendezvényeken is.

– Sopronnak mit jelenthet ez az új fesztivál?

– A várost és környéket járva, beszélgetve régi és új soproniakkal, úgy látom, nagy várakozás előzi meg a fesztivált. Ezt érzem az élet bármely területén élő, dolgozó embereken. A városnak úgymond folytatólagos, de mégiscsak valami új lehetőség. A név kötelez Sopron…Fest!

– És neked mit jelent?

– Valami újat, lehetőséget, kihívást, elvárást, nagy várakozást. Ha május 1-jén kérdeznéd, akkor élnék a régi szlogennel „énekszó és tánc köszöntse”.

Kapcsolódó cikkek

A színek pszichológiája

A színek pszichológiája

2024. 04. 10. | Madarász Réka

Nem is gondolnánk, hogy a színek milyen óriási szerepet játszanak az életünkben. A színválasztásaink tükrözik az élethez való hozzáállásunkat is. Az á...