Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
SopronFest DJ Jokóval
– Ugyanúgy készülök, mint az elmúlt évtizedekben: „warm up”, amolyan felkészítőbulikat tartok – mondta DJ Jokó.Fotó: Robert Scherfel

A népszerű lemezlovas szerint fesztivállázban ég a város

SopronFest DJ Jokóval

| Kóczán Bálint | Sztárok

Természetesen a SopronFest idén sem telhet el DJ Jokó bulija nélkül, aki a korábbi VOLT Fesztiválokon is emlékezetes esteket varázsolt a közönségnek. Az ismert soproni lemezlovas szerint példás az összefogás, a város „SopronFest-lázban” ég.

– Úgy tudjuk, már egy ideje készülsz a SopronFestre. Milyen bulit tervezel?

– A jól sikerült, tavalyi első SopronFestre visszagondolva, már hetek óta minden rendezvényemen szondázgatom a közönségemet és magamat is. Ugyanúgy készülök, mint az elmúlt évtizedekben: „warm up”, amolyan felkészítőbulikat tartok. Azt tapasztalom, ugyanaz az igény, mint idáig, talán kicsivel több új zenét kell játszani, de továbbra is meghatározóak egy jó bulihoz az elmúlt harminc–negyven év slágerei.

– A neved a korábbi VOLT-tal is összeforrt, így a SopronFestről sem hiányozhatsz. Milyen érzés?

– A VOLT-os dátumok nekem mindig az év kiemelt időszakai voltak. Most újra előjött ez az érzés. Megtisztelő felkérésnek teszek eleget.

– Milyen közönségre számítasz, mivel „varázsolod el” a bulizni vágyókat?

– Azt azért látni kell, hogy az idő múlásával a generációk is változnak, valamint a zenei igényük is alakul. Nekem ezt figyelnem kell, és ehhez alkalmazkodnom, de mindig megjön az én generációm is. Szoktam kitenni „üzenőládát”, amit nagyon kedvelnek, itt sok igazság kiderül.

– Mit jelent a város számára a SopronFest?

– Ahogy a főszervezők, Noresz és Füli ráéreztek a váltásra, változásra, úgy a város és a városiak is melléjük álltak. Példás, bizonyos esetekben meglepő összefogást tapasztaltam szűkebb és tágabb környezetemben egyaránt. Sokan látnák újra azt a VOLT környékén ide látogató, több tízezer vidám fiatalt. A sajtótájékoztatón az én állam is leesett a helyszínek és programok miatt. Így lett a három fesztiválnapból egy erős hét.

– A SopronFest indítja be számodra a nyári szezont. Mi várható még tőled?

– Nálam a nyár elég erős szokott lenni: fesztiválok, céges rendezvények, esküvők, városi programok, rendszeres klubok. De azért marad idő pihenésre, koncertlátogatásra, nyaralásra is.

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Lábápolás házilag

Lábápolás házilag

2024. 05. 29. | Madarász Réka

Azt mondják, ha valaki egyszer elkezd pedikűröshöz járni, akkor már mindig kell. Azért is fontos a lábunk rendszeres otthoni ápolása, hogy ne adódjana...