Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Sopronban a Quimby!

Sopronban a Quimby!

| Munkatársunktól | Sztárok

Az Ékszerelmére lemez 20 éves, jubileumi turnéjával tér vissza Sopronba a Quimby. A népszerű formáció december 14-én a GYIK Rendezvényházban lép fel. A koncert kapcsán Balanyi Szilárd billentyűssel beszélgettünk.

– A mostani koncertre hogyan készültök?  

– Most, hogy így belejöttünk a turnézásba, már zsigerből hozzuk a húsz évvel ezelőtti hangulatot a koncerteken. Ez azért sem nehéz, mert az Ékszerelmére album összes dalát eljátszva óhatatlanul visszajönnek a régi emlékek, érzések. Abban az időben semmi más nem számított, csak a zene és a szórakozás, és mivel maximalisták vagyunk, mind a kettőben erre törekedtünk.

– A mostani buli miben lesz más, mint a többi?

– Erre a turnéra két vendéget hívtunk, DJ Bootsie-t és Tóth Sándort. Előbbi egy dj, utóbbi egy remek szaxofonos. Mindezt azért, hogy megidézzék a kilencvenes évek fűszereinek ízét.

– Mennyire nehéz a dalok közül válogatni, hogy mi kerüljön be?

– Azért nem voltunk túl nehéz helyzetben, mert adott volt az Ékszerelmére album, és mellé olyan dalokat választottunk még, amelyek hangulatukban passzolnak ehhez a világhoz. Így nyilván kikerültek későbbi slágerek a műsorból, de nincs hiányérzetünk.

– Mit jelent a Quimby életében az Ékszerelmére?

– Egy mérföldkövet. Mindenképpen egy olyan időszakot jelöl ki, ami a mi életünkben egy fordulópont volt. Ezzel a lemezzel kerültünk fel végleg a hazai zenei térképre. Én ebben az időben találkoztam és kezdtem el ismerkedni a számítógépekkel és a zeneszerkesztő programokkal, amely érdeklődés azóta is töretlen.

– Sopronba milyen érzésekkel érkeztek?

– Sopront én a VOLT Fesztivál miatt nagyon szeretem, éppen ezért mindig öröm ott játszani, szinte a kezdetektől rendszeresen fellépünk. Ráadásul idén életemben először a szólóprojektemmel is koncerteztem a városban.

Kapcsolódó cikkek

A színek pszichológiája

A színek pszichológiája

2024. 04. 10. | Madarász Réka

Nem is gondolnánk, hogy a színek milyen óriási szerepet játszanak az életünkben. A színválasztásaink tükrözik az élethez való hozzáállásunkat is. Az á...