Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Sopron zenél
Hoffer Péter 25 éve oktatja zenére a fiatalokat

Sopron zenél

| Munkatársunktól | Sztárok

Fiatal tehetségekkel, helyi zenészekkel idén ismét megrendezik a Sopron zenél nagyszabású rendezvényt. Ezúttal a VOLT Fesz­­tivál ideje alatt is lesznek koncertek.

– Soproniaktól soproniaknak – ez a mottója a rendezvénynek: vagyis soproniak zenélnek a he­­lyi közönségnek – kezdte Hoffer Péter szervező. Az ismert do­­bos elmondta, az elmúlt évek ta­­pasz­­talatai azt mutatták, hogy van igény egy ilyen nagyszabású zenei eseményre, ezért vágtak bele idén az előkészületekbe már januárban. 

– Jól összehangolt csapatmunkára van szükség, hogy valóban emlékezetes legyen a június 24-i Sopron zenél. Idén a főműsorban a The Rolling Stones zenekar dalaiból kap egy csokrot a közönség, ami azért aktuális, mert a világhírű csapat ez évben ismét turnéra indult. A nagyszínpados produkciót viszont megelőzi egy utcazene-fesztivál, három színpadon tizenöt zenekar fellépésével. Közülük a legtöbb Sopzen kupont összegyűjtő csapat fellépést nyer a jövő évi VOLT-ra.

Most először egyébként a VOLT ideje alatt, vagyis június 27-től július 1-ig minden nap délután koncert várja a belvárosba látogatókat.

Hoffer Péter soproni zenét tanuló fiataloknak nyújt bemutatkozási lehetőséget, és óriási eredménynek tartja, hogy évről évre számos helyi csapat és profi is képviselteti magát az eseményen. – 25 éve foglalkozunk oktatással, de ennyi év elteltével is nagy élmény látni a zene összetartó és közösségformáló erejét.

Kapcsolódó cikkek

30 év: St. Martin jubileuma

30 év: St. Martin jubileuma

2024. 03. 20. | Kóczán Bálint

Sopronhoz sok szállal kötődik a pályája harmincadik évfordulóját ünneplő St. Martin. A világhírű szaxofon- és pánsípművész, zeneszerző, Szentmártoni I...