Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Sopron mindig elvarázsol
– A nyolcvanas években is sokat koncerteztünk itt, és mindig telt ház előtt játszottunk – mesélte Sopronról Csepregi Éva. Fotó: Horváth Gergely Ambrus

Igazi sztárokkal érkezik városunkba a Retró Páholy

Sopron mindig elvarázsol

| Kóczán Bálint | Sztárok

– Egy ékszerdoboz sok látnivalóval és csodás éttermekkel – így jellemezte Sopront Csepregi Éva. A népszerű énekesnővel annak kapcsán beszélgettünk, hogy városunkba érkezik a Retró Páholy december 29-én.

– Sopronhoz milyen élmények, emlékek kötik?

– Sopron mindig elvarázsol. Nekem a nagysikerű koncertek hangulata jut először eszembe. Egy ékszerdoboz sok látnivalóval és csodás éttermekkel. Első alkalommal iskolás koromban voltam itt. Már akkor is nagyon megfogott a Tűztorony és a Lövérek, és az, hogy Liszt Ferenc hányszor fellépett különböző házak színpadán. A nyolcvanas években is sokat koncerteztünk itt, és mindig telt ház előtt játszottunk. Ez talán a legkedvesebb emlékem Sopronról.

– A Retró Páhollyal érkeznek hozzánk december 29-én. Miről szól ez az est?

– A Retró Páholy egy különleges előadás nagyszerű zenészekkel, filmrészletekkel. Egy áttekintés a Magyarországon is ismert filmzenékről. Kovács Kati, Bebe, Nagy Adri és én, valamint Kovács Péter Kovax, Csányi István énekeljük a jobbnál jobb slágereket, és közben a háttérben peregnek a filmrészletek. Imádom ezt az előadást, hiszen én is elénekelhetem azokat a dalokat, amiket ritkán szoktam. Smile Again, Abba dalok magyarul, Sway és még sorolhatnám… Sokszor megható, de többnyire vidám előadás. Filmszubjektív.

– És már gőzerővel készülnek rá…

– Valóban nagyon sokat próbáltunk. Ez a különleges koncert már nagyon összeállt. A dalok között Liptai Claudia mesél majd érdekes részleteket a filmekről és a dalokról.

– Meséljen a Neoton Famíliáról is! Újabban retrókorszakot élünk, de a formáció sikere évtizedek óta töretlen. Ön hogy érzi?

– A Neoton Família Sztárjai együttesünk már több mint 15 éve járja az országot és a környező országokat. A dalok magukért beszélnek. Szerintem a siker abban rejlik, hogy ezek a számok a magyar közönségnek szóltak mindig is. A zene és a mondanivaló összhangja adja a Neoton életérzést. Egy nagy sikerű éven vagyunk túl, aminek a koronája az október 22-i Aréna koncert volt. Közel tizennégyezer ember énekelt és táncolt velünk.

– Jövőre sem fog unatkozni. Jól gondolom?

– A 2023-as év is szépen telik már. Koncertek, színház és Retró Páholy, ami velünk marad ebben az évben is. Van egy utazó darabunk, Niel Simon Különterme. Gabrielt játszom benne olyan nagyszerű színészekkel, mint Hegyi Barbara, Pikali Gerda, Tornyi Ildi, Szakács Tibor, Bozsó Péter és Pusztaszeri Kornél. Emellett van egy alapítványom, a Fényszóró Kulturális Alapítvány. Fogyatékkal élő fiatalok kulturális életének szebbé és tartalmasabbá tételéért dolgozunk. Sok tervünk van a jövő évre is.

Kapcsolódó cikkek

A színek pszichológiája

A színek pszichológiája

2024. 04. 10. | Madarász Réka

Nem is gondolnánk, hogy a színek milyen óriási szerepet játszanak az életünkben. A színválasztásaink tükrözik az élethez való hozzáállásunkat is. Az á...