Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Retró videó Zsédától

A felvétel a hatvanas–hetvenes évek világát idézi

Retró videó Zsédától

| Kóczán Bálint | Sztárok

Igazán egyedi videoklip készült Zséda Fosszíliák című dalához, amit egy Super 8-as kamerával rögzítettek. A horvátországi forgatás során izgalmakból sem volt hiány.

Egyedülálló Zséda új klipjének képi világa, amelyet Moldvai Márk álmodott meg, és egy régi családi videóhoz hasonlóan visszarepíti a nézőt az időtlen szerelem, a szabadság, az önfeledt boldogság pillanataiba. A kamerát Dobos Tamás kezelte.

A videó fő különlegessége, hogy a 60-as, 70-es évek archív világát tükrözve olyan Super 8-as kamerával forgott, amelyet még szüleink, nagyszüleink használtak a családi pillanatok, nyaralások rögzítésére. Így a forgatás során nagy volt a titokzatosság, hiszen csak itthon, az előhívás során derült ki, hogy mit sikerült megörökíteni.

– Ez a képi gondolkodásmód a dallal együtt kiegészíti az emlékek és az érzések világát. A forgatás során kicsit mi is visszamentünk az időben, ami egy izgalmas helyzet volt, hiszen még a film is elfogyott. A felvétel során is arra törekedtünk, hogy az ne csak olyan legyen, mint egy archív felvétel, hanem tényleg valósuljon meg benne a Super 8-as világ – mesélte az énekesnő.

A „Fosszíliák” egy igazi nyárvégi felvétel, mámorító instrumentális refrénnel, amit Zséda azonnal felismerhető, pehelykönnyű vokálja tesz még különlegesebbé.

Kapcsolódó cikkek

A színek pszichológiája

A színek pszichológiája

2024. 04. 10. | Madarász Réka

Nem is gondolnánk, hogy a színek milyen óriási szerepet játszanak az életünkben. A színválasztásaink tükrözik az élethez való hozzáállásunkat is. Az á...