Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Ragyogó ünnepi dekoráció

| Madarász Réka | Sztárok

Vasárnap az advent – az előkészület, a várakozás időszakának – első napja. Az ünnepre való ráhangolódásunkat elősegíthetjük azzal, ha nemcsak a lelkünket, hanem a lakásunkat is díszbe öltöztetjük.

A dekoráció megtervezésénél nagyon fontos szempont, hogy ne egy-egy év divathullámához próbáljunk meg igazodni, hanem használjuk az otthonunkban található anyagokat, vagy merítsünk ihletet a természetből. A díszítésbe bevonhatjuk a gyerekeinket is.  

– Egy festékspray-vel teljesen újjá varázsolhatjuk a régi tárgyainkat: a színes, kopott figurákat fújjuk homogénre! Így amellett, hogy pénzt takarítunk meg, nem gyártunk felesleges hulladékot – ajánlotta Rovó Anett építőművész. – Ezt az elvet alkalmazhatjuk a csomagolás során is, hiszen a csomagolóanyag szinte mindig néhány perc után a kukában végzi. Natúr kartonokkal és kendermadzaggal csomagoljunk, amikre egy ragasztópöttyel fenyőágat és szárított gyümölcsöket rögzíthetünk. Ezzel a módszerrel nemcsak egyedi, rusztikus csomagolást készíthetünk, hanem még a környezetünkért is teszünk.

Az olyan időtálló anyagok, mint a hobbibeton vagy a tömörfa is remek alternatív alapanyagok lehetnek, ha több évre tervezünk például adventikoszorú-alapot vagy gyertyatartót, és szeretnénk valami extrém, egyedi megoldást az otthonunkba.

– A természet téli színeit – a fehéret, a haragoszöldet, a natúr árnyalatokat – ötvözhetjük a klasszikus ünnepi ezüsttel/ arannyal, vörössel. Ettől természetesen el is térhetünk – folytatta Anett. – Igazodjunk a lakásunk színeihez, és bátran használjunk mély pasztelleket is! Lehetőleg két–három színnél többet ne alkalmazzunk, inkább gazdálkodjunk egy szín több tónusából! Érdemes játszani a matt és selyem- vagy magas fényű, csillogó felületek viszonyával is.

Ne porfogó, nehezen tárolható dekorációkban gondolkodjunk! A szakember azt javasolja, hogy készítsünk könnyen tárolható, összehajtható, több évig felhasználható, mutatós darabokat! 

Kapcsolódó cikkek

Búcsúzik Papp Attila

Búcsúzik Papp Attila

2024. 06. 19. | Kóczán Bálint

Tizenkét év után búcsúzik a Soproni Petőfi Színháztól Papp Attila, hiszen új kihívások várják a fővárosban. A színművész azonban nem szakad el végleg...

Mit viseljünk a hőségben?

Mit viseljünk a hőségben?

2024. 06. 19. | Madarász Réka

A forró nyári napokon legjobb, ha természetes szálból készült, könnyű, puha anyagokat viselünk, melyeknek a kényelem mellett pozitív élettani hatásaik...