Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Ragyogó bőrt télen is!
Grubich Eszter kozmetikus munka közben Fotó: Németh Péter

Ragyogó bőrt télen is!

| Madarász Réka | Sztárok

A hideg és változékony időjárás miatt a téli időszakban különösen oda kell figyelnünk bőrünk megfelelő ápolására. A külső és belső vitaminpótlás elengedhetetlen ahhoz, hogy a legjobb formánkban fogadhassuk az első tavaszi napsugarakat.

Télen nemcsak a hideg, hanem a fűtött helyiségek száraz levegője is érzékenyebbé, vitaminhiányossá teheti a bőrünket, amit zsírosabb, olajosabb krémek használatával tudunk kiküszöbölni. Ha a bőrápolásra nem fordítunk kellő figyelmet, akár különböző bőrbetegségek – ekcéma, rozacea – is kialakulhatnak. Rendkívül fontos, hogy a szükséges vitaminokat belülről – zöldségek, gyümölcsök, természetes eredetű táplálékkiegészítők útján – pótoljuk. A D-vitamin-szintünkön sokat segíthetünk fényterápiával is. 

– Sokan nem radírozzák a bőrüket rendszeresen, így a krémekkel tulajdonképpen az elhalt szaruréteget kenegetik, ami gátat képez a tápanyagok bejutásához – tudtuk meg Grubich Eszter kozmetikustól. – A radírozást sem szabad azonban túlzásba vinni – heti kettőnél többször nem ajánlott végezni, különben a bőrünk védekezni kezd. Ugyanígy, ha valakinek zsíros a bőre, és túl sok szárító anyagot (tonik, alkohol) használ, a bőre úgy érzékeli, mintha nem lenne elegendő síkosító anyag, és még több faggyút kezd el termelni.

Még intenzívebb hámlasztó hatást tudnak elérni a kozmetikusok gyümölcssavval. Az elhalt felső hámréteg eltávolítása új, egészséges sejtek termelésére ösztönzi a bőrt; a vitaminok, ásványi anyagok pedig a bőr mélyrétegeibe tudnak hatolni. A módszer halványítja a pigmentfoltokat, stimulálja a bőr kollagéntermelését, eltünteti az apróbb ráncokat.

– A legmodernebb elektrokozmetikai eljárások egyike a plazmakezelés – folytatja Eszter. – A gép segítségével roncsolást – szemölcs, fibrómák, éranyajegyek eltávolítása – és újjáépítést – is tudunk végezni. Tisztító kezelések után például felgyorsíthatjuk vele a bőrregenerációt, de műtéti hegek kezelésére is kiválóan alkalmas. 

Kapcsolódó cikkek

A színek pszichológiája

A színek pszichológiája

2024. 04. 10. | Madarász Réka

Nem is gondolnánk, hogy a színek milyen óriási szerepet játszanak az életünkben. A színválasztásaink tükrözik az élethez való hozzáállásunkat is. Az á...