Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Ragyogjunk tavasszal is!
Szabó Ildikó mesterkozmetikus Fotó: Griechisch Tamás

Ragyogjunk tavasszal is!

| Madarász Réka | Sztárok

Közeledik a tavasz, lekerülnek a sapkák és lassan a többrétegnyi ruha is. Itt az ideje az újjászületésnek. Ha a külsőnkre egy kicsit jobban odafigyelünk, az a lelkünkre is jó hatással lesz.

A szépészeti szakemberek egybehangzóan azt tartják a legfontosabbnak, hogy a táplálkozásra és a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre helyezzük a hangsúlyt, ha azt szeretnénk, hogy a bőrünk és a hajunk a lehető legragyogóbb legyen. 

– Télen kifogynak a szervezet tartalékai, ami meglátszik az arcbőrön is: karikás lehet a szem alja, jobban kirajzolódhatnak a májfoltok. Ilyenkor a napsütötte bőrszín sem rejti el a hibákat. Ha a vitaminokat, nyomelemeket pótoljuk, megszépül a bőrünk is – tudtuk meg Szabó Ildikó mesterkozmetikustól. – Van egy olyan csodaszer, ami kívül-belül meg tud fiatalítani bennünket, mégpedig a fürjtojás. Rengeteg nélkülözhetetlen nyomelem, vitamin, értékes zsír és olaj található benne, de akár pakolást is készíthetünk belőle, vagyis ehetjük és kenhetjük.

Ha nem akarunk fürjtojást tartalmazó luxuskrémet vásárolni, akár házilag is előállíthatunk egy remek, bőrtípusunknak megfelelő kencét: a zsíros bőrűek két fürjtojássárgáját keverjenek össze egy kis citromlével, a ránctalanodni vágyók pedig egy kis mézzel. Az elegyet hagyják hatni körülbelül 20 percig, majd mossák le.

– Mivel télen a hidegtől kiszáradhat a hajunk, tavasszal fokozottan oda kell figyelni az ápolására – folytatta Bencs Judit Ilnamo fodrász. – Ilyenkor érdemes – főként a hosszú hajúaknak – megvágatni a hajvégeiket, illetve keveset copfozni. Arra is érdemes ügyelni, nehogy megfázzon a fejbőrünk, mert az korpásodáshoz vezethet.

A kiszáradt haj ápolására azt ajánlja a fodrász, hogy száraz hajra vigyünk fel pár csepp neem-, jojoba-, oliva- vagy kókuszolajat, nejlonfóliával tekerjük be, hagyjuk hatni 20 percig, majd mossuk le a pakolást.

Kapcsolódó cikkek

A színek pszichológiája

A színek pszichológiája

2024. 04. 10. | Madarász Réka

Nem is gondolnánk, hogy a színek milyen óriási szerepet játszanak az életünkben. A színválasztásaink tükrözik az élethez való hozzáállásunkat is. Az á...