Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Present-Day is fellép a VOLT-on

| Munkatársunktól | Sztárok

Egyre több helyen találkozni a Present-Day csapatával, amely másodszor lép fel a VOLT Fesztiválon. Az egy éve alapított soproni banda végleges felállása kialakult.

– A zenekar magja több mint 20 éves zenei tapasztalattal rendelkezik. Egy éve találtuk ki a formációt, de természetesen azóta sokat csiszolódtunk, alakultunk – kezdték a Present-Day tagjai. A zenekar ismert soproni muzsikosokból áll: Király-Horváth Gabriella énekel, Rozits András gitározik, Kovács László dobol, Rajkai József basszusgitározik, Mikó Ádám trombitál és Bartokos Botond zongorázik.


A csapat célja a kezdetektől egy széles igényt kielégítő színvonalas és egyedi hangzásvilág kialakítása volt: – Rátaláltunk az elektroswingre, ami mindannyiunkat lázba hozott. Tudtuk, hogy ehhez kevesen leszünk négyen, ezért zongorista után néztünk, és Botond személyében egy profi zenészt találtunk.
A Present-Day az indulástól fogva közismert dalokat dolgoz fel, hol swinget, hol a bossa nova alapjait kölcsönözve.


A soproni együttes jelenleg nyári koncertjeire gyúr. A Present-Day több városi rendezvényre kapott meghívást, nemrég a Soproni Borünnepen léptek fel, június 8-án pedig a Sopron Zenél fesztiválon zenélnek. Ezen túl a közönség találkozhat velük idén a VOLT Fesztiválon is.

Kapcsolódó cikkek

30 év: St. Martin jubileuma

30 év: St. Martin jubileuma

2024. 03. 20. | Kóczán Bálint

Sopronhoz sok szállal kötődik a pályája harmincadik évfordulóját ünneplő St. Martin. A világhírű szaxofon- és pánsípművész, zeneszerző, Szentmártoni I...