Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Plasticocean: Szabad
– Sopronban játszani mindig különleges érzés, nagyobb bennünk a drukk, mint általában – mondták a Plasticocean tagjai. A zenészek már készülnek a SopronFestre, amelyen április 30-án 17 órától láthatja őket a közönség.

Az áprilisi SopronFesten is fellép a helyi formáció

Plasticocean: Szabad

| Kóczán Bálint | Sztárok

A mai kor fontos kérdéseire és nehézségeire reflektál új dalában a Plasticocean. A soproni zenekar már készül a SopronFestre, de az idei nyár leginkább a kreatív munkával telik majd. Cihlár ­Helmuttal beszélgettünk.

– Miért áll közel hozzátok a Szabad című újdonság?

– Az üzenete miatt rendkívül fontos számunkra ez a dal. Sajnos a mai világban jószerint mindent a pénz mozgat, és nagyon nehéz függetleníteni magunkat az anyagias mindennapoktól. Folyamatosan bombáznak minket a reklámokkal, a különböző hírekkel. Törekednünk kell arra, hogy megfontoltan, helyes döntéseket hozzuk. Épp ezért tájékozódjunk, vizsgáljuk többféle szemszögből a világot, ne hagyjuk, hogy akaratunkon kívül befolyásoljanak minket, merjünk kiszakadni a szürkeségből, és ne féljünk a holnaptól! Nem szabad tartanunk a változásoktól, mindegy, mit állít elénk a sors.

– Kezdődik a fesztiválszezon. A SopronFest egyik fellépő zenekara vagytok. Hogy készültök?

– Nagyon megtisztelő, hogy meghívást kaptunk az első SopronFestre, külön öröm számunkra, hogy nem marad fesztivál nélkül a város. Egészen biztos, hogy érdemes lesz Sopronba látogatni április utolsó hetében. Folyamatos próbákkal készülünk minden alkalomra, ez most sincs másképp. Az egyórás műsoridő alatt megmutatjuk a zenekar minden oldalát, válogatunk a korábbi dalainkból, illetve biztosan lesznek friss szerzemények is.

– Milyen érzés itt, a szülővárosotokban koncertezni?

– Sopronban játszani mindig különleges érzés, nagyobb bennünk a drukk, mint általában. Szeretünk itthon játszani, van egy „édes íze”, amikor hazai színpadok deszkáira hozhatjuk el a dalainkat. Egyetlen nem környékbeli születésű tagunk, Péterünk is már hazajár ide, hiszen a próbatermünk is itt, a városban van.

– Hogy alakul a tavasz–nyár további programja?

– A már említett SopronFesten április 30-án, vasárnap 17 órakor zenélünk az Unicum színpadon. Az előző napon pedig Budapesten zúzunk egyet az Akvárium klubban a Mudfield zenekar társaságában. A nyár most kreatív munkával telik, az őszi turnéra készülünk. Ezen kívül egy különleges projekt is készülőben van a zenekaron belül, amiről infókat majd később árulunk el.

– Készülnek új dalok?

– Folyamatosan írjuk az új számokat, feszegetjük a határainkat, keressük az újdonságokat, amikkel színesíthetjük a dalokat. Természetesen az új megjelenésekről minden tudnivalót látni fog a kedves közönségünk az online felületeinken.

Kapcsolódó cikkek

A színek pszichológiája

A színek pszichológiája

2024. 04. 10. | Madarász Réka

Nem is gondolnánk, hogy a színek milyen óriási szerepet játszanak az életünkben. A színválasztásaink tükrözik az élethez való hozzáállásunkat is. Az á...