Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Pedikűrös tévhitek
Klauser Brigitta pedikűrös szerint a szép lábkörmök is rendszeres ápolást igényelnek.

Női sarok – stílus, divat, praktikák

Pedikűrös tévhitek

| Sztárok

Az igényes megjelenéshez hozzátartozik, hogy a testünknek azokat a részeit is ápoljuk, amelyeket a ruha eltakar. A pedikűrös felkeresése nemcsak esztétikai, hanem sokszor egészségügyi szempontból is fontos.

A férfiak gyakran félelemből vagy azért nem keresik fel a pedikűröst, mert szégyellik a problémáikat. Addig halogatják a megfelelő szakember meglátogatását, amíg már a benőtt körmüktől vagy a bőrkeményedéseiktől annyira fáj a lábuk, hogy alig tudnak menni.

– Egy jó pedikűrös ki tudja szedni a benőtt körmöt, de lehetőleg ne várjuk meg, amíg gennyes és gyulladt nem lesz, mert annak a kiműtése már a sebész feladata – tudtuk meg Klauser Brigitta pedikűröstől. – Bármilyen meglepő, a körömgomba sem tűnik el magától, és az sem biztos, hogy ha egy praktika a szomszédasszonynak bevált, nekünk is be fog. Enyhébb esetben rendszeres ecseteléssel is leküzdhetjük a kellemetlenséget, ám az évek óta nem kezelt, gombás körmön az már nem tud segíteni.

Brigi a vendégeit ilyen esetekben elküldi bőrgyógyászhoz, aki a gomba kitenyésztése után személyre szóló kezelést javasol nekik, ami súlyosabb esetben akár gyógyszer is lehet.

– Az emberek többsége addig foglalkozik a lábával, amíg látszik – folytatta a pedikűrös. – Nyáron szép körmöt szeretne mindenki, de azért télen is kell tenni. Én például gombás körömre nem kenek fel sem géllakkot, sem körömlakkot, ezekkel ugyanis lezárom a köröm felületét, és melegágya lesz a körömgombának.

Hogy mik a géllakk előnyei? Tartást, keménységet ad a körömnek, és nem utolsó sorban gyorsan szárad. Míg a körömlakk megkötéséhez lakkszárítóval is legalább fél órára van szükség, addig a géllakk UV-lámpa alatt néhány perc alatt megköt, és a vendég már rohanhat is tovább a dolgára. 

Kapcsolódó cikkek

A színek pszichológiája

A színek pszichológiája

2024. 04. 10. | Madarász Réka

Nem is gondolnánk, hogy a színek milyen óriási szerepet játszanak az életünkben. A színválasztásaink tükrözik az élethez való hozzáállásunkat is. Az á...