Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Párizsban forgatott Curta

| Munkatársunktól | Sztárok

Új dallal jelentkezett Curta. A SativuS-ból jól ismert rapper Párizsban forgatott klipet a felvételhez egy barátjával. A francia fővárosban még Sopron nevével is találkozott.

– Tavaly év végén forgattuk a klipet Párizsban új szólódalomhoz, Párizsban járt az ősz címmel. Ezúttal az alapot is én készítettem, és a számban közreműködik egy barátom, Francis – kezdett bele Curta. – Vele már volt egy közös projektünk, a FIFA, amely a YouTube-on is megtalálható. 

A SativuS frontembere elárulta, eleinte egy sokkal könnyedebb dalra gondolt, és maradni akart a focivonalon. Francis ötlete volt, hogy legyen inkább „Párizsban járt az ősz” a téma, mivel ősszel íródott a dal, és így komolyabb mondanivaló is ráfűzhető.

– Nekem egyből megtetszett az ötlet, mert Ady az egyik kedvenc magyar költőm, így én a részemben főleg az ő verséből merítettem. Még a párizsi Ady emlékművet is meglátogattuk, amin egyetlen magyar szalag volt pont Sopronból. Rá volt írva a város nevén kívül Orbán Júliáé. Valószínűleg ő tette oda. Nem számítottam rá, jó volt látni városunk nevét Párizsban – ecsetelte Curta.

A rapper hozzátette, készültek még képsorok a versben és a dalban is többször említett Szent Mihály útján, ezen kívül sok szép, tipikusan párizsi helyszín látható a videóban.

Az előadó az utóbbi időben több kisfilmmel jelentkezett, idén pedig szeretne kiadni egy 10–12 önálló dalból álló lemezt.

– Mindig is szerettem volna egy ilyet, amiben a zenekar is támogat. Az utóbbi időben különböző magánéleti elfoglaltságok miatt kevés idő jutott a SativuS-ra, viszont én addig sem akartam tétlenkedni, és úgy érzem, ez a legalkalmasabb idő a szóló projektre – zárta a rapper. 

Francis és Curta

Kapcsolódó cikkek

A színek pszichológiája

A színek pszichológiája

2024. 04. 10. | Madarász Réka

Nem is gondolnánk, hogy a színek milyen óriási szerepet játszanak az életünkben. A színválasztásaink tükrözik az élethez való hozzáállásunkat is. Az á...