Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Otthoni szépészeti praktikák
A bőrünk tisztítása, feszesítése rendkívül fontos – otthon is érdemes pakolásokat készítenünk – mondta lapunknak Mesterházy Márta kozmetikus mester. Fotó: Filep István

Női sarok – stílus, divat, praktikák

Otthoni szépészeti praktikák

| Madarász Réka | Sztárok

A jelenlegi helyzetben kénytelenek vagyunk a kozmetikusok néhány feladatát is otthon elvégezni – több-kevesebb sikerrel... Vannak olyan házi módszerek, amelyekkel ragyogóvá varázsolhatjuk a bőrünket.

A bőrünk tisztítása, feszesítése rendkívül fontos. A napi rutintevékenységek mellett (arctej, tonik használata) heti egyszer érdemes sort kerítenünk egy arcradírozásra is.

– Két evőkanál szódabikarbónát keverjünk össze két evőkanál szénsavmentes ásványvízzel, esetleg egy kis sheavajjal, majd két percig dörzsöljük vele a bőrünket – mondta Mesterházy Márta kozmetikus mester. – A pakolás és a peeling is ki van pipálva, ha egy teáskanál apróra vágott rizst összekeverünk két evőkanál túróval és fél teáskanál olivaolajjal. Az elegyet melegítsük fel egy kicsit, dörzsöljük át vele az arcunkat, majd hagyjuk rajta 15 percig.

Különböző bőrtípusokra fantasztikus pakolásokat lehet készíteni nagyon egyszerűen. Az alap minden esetben két evőkanál méz, 120 milliliter zsíros joghurt és négy csepp – bőrtípusunknak megfelelő – aroma. Érzékeny bőrre a kamilla-, normál bőrre a levendula-, zsíros bőrre pedig az ilang ilang vagy a szantál illóolaj javasolt. A pakolás után lehűtött fekete­teával még átmoshatjuk az arcunkat. Feszesítésre kiváló a citrommaszk: három csepp citromlevet egy tojásfehérjével verjünk kemény habbá, és vigyük fel az arcunkra!

– Az otthoni szőrtelenítéshez remek új anyagot dobtak a piacra: a waxot – folytatta Márti. – Nagy előnye, hogy – a gyantával ellentétben – nem tartalmaz kolofóniumot, amire sokan érzékenyek. Mivel alacsonyabb hőfokon olvad, mint a gyanta, kicsi az esély rá, hogy bőrpír keletkezzen, rosszabb esetben pedig megégessük magunkat. A cukorgyanta is kíméletes megoldás, arra viszont oda kell figyelni, hogy a szőrnövéssel ellentétes irányban kenjük fel, és azzal megegyező irányban finoman rántsuk le!

Kapcsolódó cikkek

30 év: St. Martin jubileuma

30 év: St. Martin jubileuma

2024. 03. 20. | Kóczán Bálint

Sopronhoz sok szállal kötődik a pályája harmincadik évfordulóját ünneplő St. Martin. A világhírű szaxofon- és pánsípművész, zeneszerző, Szentmártoni I...