Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Ötéves lesz a Helit
– A nevünkben a H betű a Hoffer Sulit szimbolizálja, az elit pedig arra utal, hogy egy olyan csapat vagyunk, amely szeretne kiemelkedni, maradandót alkotni – mondták a Helit tagjai. Fotó: Bóta Luca

Töretlen a soproni formáció zene iránti szenvedélye

Ötéves lesz a Helit

| Kóczán Bálint | Sztárok

Nyáron lesz öt éve, hogy megalakult a Helit zenekar, amely az elmúlt esztendőkben sok-sok tapasztalattal gazdagodott. A fiatalok stílusa mostanra már kiforrni látszik, és saját dalokban is gondolkodnak.

– 2018-ban még az volt az elsődleges célunk, hogy minél több gyakorlatot és tapasztalatot szerezzünk, de fontosnak tartottuk az egyéni teljesítmény mellett, hogy a zenei tudásunkat is szélesebb körben bővítsük – kezdték a Helit tagjai. – Az évek során azonban másra helyeződött a hangsúly, és megtaláltuk a saját utunkat. Ez idő alatt nagyon jó csapattá fejlődtünk, élvezzük a közös zenélést, és azt, hogy adhatunk egy kicsit magunkból a közönségnek.

A formáció lényegében a Hoffer Suli első zenekara, így nevük is innen ered. – A H betű a sulit szimbolizálja, az elit pedig arra utal, hogy egy olyan csapat vagyunk, amely szeretne kiemelkedni, és valami maradandót alkotni a későbbiekben – folytatták a zenészek. – Fontosnak tartottuk, hogy valamilyen formában megjelenítsük az iskolát, hiszen mindegyikünk itt tanul, és sok mindent köszönhetünk tanárainknak.

A helyi csapat kezdetben igyekezett minden műfajból játszani, de az évek során leginkább a funky és alternatív stílus került közel a szívükhöz. Repertoárjukban megtalálható Nirvana feldolgozás, Michael Jackson és Bruno Mars szerzemény is, de magyar előadóktól is szívesen visznek színpadra egy-egy dalt.

– Saját szerzeményekben is gondolkodunk – mondták a fiatal tehetségek. – Készül az első dalunk, amin még dolgoznunk kell, hogy olyan legyen, amilyennek megálmodtuk. Az első lépés a legnehezebb, kitartó munka szükséges a szerzői–hangszerelési folyamathoz, de szerintünk hamar beletanulunk majd ebbe is. Emellett új feldolgozásokkal is készülünk, melyeket már a következő koncerteken is lehet majd hallani.

És hogy hol lehet majd találkozni a Helittel? A formáció a tervek szerint fellép a Soproni Borünnepen május 20-án, június 3-án a Búgócsigában, de a Jambergen is zenélnek majd a fiatalok a nyár folyamán. 

Kik alkotják a zenekart? A Helit zenekar énekese Bősze Bianka, a zongoránál Bognár Dorina, a szintetizátornál Kreiter Karina foglal helyet, Payrits Jázmin basszusgitározik, Kósa Kimberli gitározik, a perkánál Bertalan Ákos, a dobokon Oláh Soma játszik. 

Kapcsolódó cikkek

A színek pszichológiája

A színek pszichológiája

2024. 04. 10. | Madarász Réka

Nem is gondolnánk, hogy a színek milyen óriási szerepet játszanak az életünkben. A színválasztásaink tükrözik az élethez való hozzáállásunkat is. Az á...