Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Őszi bőrápolási tippek
Mesterházy Márta kozmetikusmester Fotó: Griechisch Tamás

Őszi bőrápolási tippek

| Madarász Réka | Sztárok

Idén szinte egyik napról a másikra csöppentünk bele a zord őszbe. A hűvösebb napokra a bőrünket is fel kell készítenünk, hiszen a hidegebb évszakokban fokozott figyelmet igényel.

A nyár végeztével nemcsak a természet változik meg, hanem a bőrünk fizikai tulajdonságai is, éppen ezért itt az ideje, hogy felvegyük a harcot az időjárás viszontagságaival. A fűtött helyiségek, a köd, a hideg levegő hatására a bőrünk kiszáradhat, ha viszont megfelelően ápoljuk, meg fogja hálálni a gondoskodásunkat.  

– Sok olyan kezelés van, amelyet nyáron nem ajánlatos végezni, ősszel viszont akár egy kúrába is belevághatunk – tudtuk meg Mesterházy Márta kozmetikusmestertől. – Egyre több vendégem küzd májfoltokkal, valószínűleg a fokozott UV-sugárzásnak köszönhetően. Hatékonyan tudjuk őket halványítani mikrodermabrázióval, lézeres eljárásokkal, IPL-lel vagy savas hámlasztással. Télre érdemes időzíteni a bőrgyógyászati kezeléseket és a tetoválást is.

A bőr napozás hatására megvastagodott felső hámrétegétől érdemes egy intenzív radírozással megszabadulnunk. Ezzel sajnos jön a barnaság is, amit viszont mértékletes szoláriumozással még egy ideig megőrizhetünk. A szolárium kiváló megoldás az őszi depresszió és a pattanások ellen is, azonban nem szabad túlzásba vinni. Sokat tehetünk bőrünk rugalmasságának megőrzéséért, ha megfelelő mennyiségű folyadékot fogyasztunk, illetve rendszeresen járunk szaunába. A szauna használata feszesíti, méregteleníti a bőrt, s mint ilyen, a narancsbőr tökéletes ellenfele.

– Télen használjunk zsírosabb, töményebb krémeket, pakolásokat, amelyek feltöltik a bőrt – fejezte be a szakember. – Kifejezetten jót tesznek a hyaluronsavas, a kollagénes, a C- és az E-vitaminos készítmények. Érdemes havonta egyszer felkeresnünk a kozmetikusunkat, ha viszont erre nincs lehetőségünk, a borongós őszi estéken kényeztethetjük magunkat akár otthon is.

Míg nyáron a poros állagú, addig télen a folyékony alapozók védik jobban a bőrünket. Ne felejtsük el esténként megtisztítani az arcunkat, nehogy a kozmetikumok eltömítsék a pórusainkat!

Kapcsolódó cikkek

A színek pszichológiája

A színek pszichológiája

2024. 04. 10. | Madarász Réka

Nem is gondolnánk, hogy a színek milyen óriási szerepet játszanak az életünkben. A színválasztásaink tükrözik az élethez való hozzáállásunkat is. Az á...