Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Ossian-buli Sopronban

Ossian-buli Sopronban

| Munkatársunktól | Sztárok

November 23-án Sopronban, a GYIK Rendezvényházban lép fel az Ossian – a Moby Dickkel közös lemezbemutató-turné keretében. Az előadók között lesz még az Innistrad és az Invader zenekar is. Paksi Endre frontemberrel beszélgettünk.

– Az Ossian újabb fénykorát éli. Miben látod a siker titkát? 

– A zenei életben nincs recept és nincs garancia a sikerre. Akkor van több esély erre, ha mindent megteszel érte, ami a saját erődből és képességeidből telik. Mi szeretjük azt, amit csinálunk, éppen ezért nem is okoz soha gondot vagy megerőltetést, hogy minden időnket és energiánkat a zenekarnak szenteljük.

– Nemrég jelent meg az új album. Milyenek a visszajelzések?

– Három hónap alatt lett dupla platinalemez, a Gyönyörű Bolond című dal pedig hamarosan eléri a kétmilliós nézettséget. Az önálló turné is fantasztikusan sikeres, ráadásul ezeket az eredményeket úgy értük el, hogy a rádiók továbbra sem játszanak minket.

– Mi az a fő üzenet, amit az Ossián továbbítani kíván?

– Talán a legfontosabb, hogy soha nem szabad feladni! Személyes gondolatok vannak, elmélkedések az életről, és ezek úgy tűnik, hogy nagyon sok ember lelkéhez eljutottak. Elég rideg, embertelen korban élünk, az emberi szavak és gondolatok sokaknak hiányoznak.

– Sopronban milyen fellépésre készültök?

– Nagyon energikus buli lesz, egyfajta best of Ossian, együtt az új album sikerdalaival.

Kapcsolódó cikkek

30 év: St. Martin jubileuma

30 év: St. Martin jubileuma

2024. 03. 20. | Kóczán Bálint

Sopronhoz sok szállal kötődik a pályája harmincadik évfordulóját ünneplő St. Martin. A világhírű szaxofon- és pánsípművész, zeneszerző, Szentmártoni I...