Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Operettrajongó színésznő

Simon Andrea új soproni formációban is énekel

Operettrajongó színésznő

| Kóczán Bálint | Sztárok

Kisebb kihagyás után ismét több szerepben látható Simon Andrea a Soproni Petőfi Színházban. A jövőben várható munkáiról, kihívásairól beszélgettünk a művésszel.

– Nagy siker a Bál a Savolyban című darab, amelyben Te is feltűnsz.

– Valóban, nagy öröm, hogy én is játszhatom az előadásban. Lilly szerepében vagyok látható, aki a főszereplő hölgy, Madeleine barátnője. Nagyon szeretem ez a darabot, különleges a zenéje, nem egy tipikus operettdarab. Mondhatom, hogy az egyik kedvenc zenés darabom. Már évek óta éneklek dalokat a műből a privát fellépéseimen.

– Hogy teltek a próbák?

– A kollégákkal igazán nagy öröm együtt dolgozni. Újra találkozhattam ­Geszthy Veronikával, akivel jó pár évvel ezelőtt a Montmartrei ibolya című operett próbáin ismerkedtem meg. Mivel nagy operettrajongó vagyok, így nagy boldogság számomra, hogy Peller Károllyal is egy színpadon állhatok, aki az operettvilág egyik ikonikus, ifjú alakja.

– Kis kihagyás után milyen volt visszatérni?

– Természetesen jó, és külön örülök annak, hogy a következő évadban ismét több darabban leszek látható. A Grand Hotel című műnek már megvolt a munkabemutatója, ott egy humoros karaktert formálok meg. Tudomásom szerint még a Bolha a fülben és a Chicago az a két darab, amiben számítanak rám a színpadon is. Ezen kívül természetesen a rendezőasszisztensi feladatokat is ellátom a produkcióknál.

– Hogy telik majd a nyár?

– A nyár szintén munkával telik majd, a barlangszínházban német nyelven újra játsszuk a Bál a Savoyban előadást. Savanyu Gergely kollégámmal már több privát fellépésre kaptunk felkérést. Az egyik sümegi hotel évek óta visszavár önálló műsorommal, ami népszerű operett- és musicaldalokból áll.

– Új formációban is láthatunk téged.

– Új, izgalmas dolog az életemben a Petőfi Band nevű zenekar megalapítása. Az ötlet és a felkérés Ragány Misa ügyvezető igazgató úrtól származik. Első fellépési lehetőségünk a költészet napján volt, ahol megzenésített verseket adtunk elő. Óriási boldogság, hogy újra elővehettem színpadon a hegedűmet.

– Nyáron egy kis műtét is vár rád…

– Sajnos az évek óta fennálló allergiám miatt egy arcüregtisztítást javasoltak az orvosok. Bízom a gyors felépülésben!

Kapcsolódó cikkek

A színek pszichológiája

A színek pszichológiája

2024. 04. 10. | Madarász Réka

Nem is gondolnánk, hogy a színek milyen óriási szerepet játszanak az életünkben. A színválasztásaink tükrözik az élethez való hozzáállásunkat is. Az á...