Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Nők az építőiparban
Kovács Henrietta és Bartha-Fendrik Viktória Fotó: Griechisch Tamás

Nők az építőiparban

| Madarász Réka | Sztárok

Két rendkívül szimpatikus fiatal nő irányít egy olyan soproni építőipari vállalkozást, amelyben zömmel férfiak dolgoznak. A hölgyek számára hihetetlenül fontos a családias hangulat, továbbá a munka és a magánélet közötti egyensúly.

Az építőipari cég irodájába belépve letagadni sem lehetne, hogy női kezek hozták létre. A vállalkozás mindennel foglalkozik, ami csak házzal kapcsolatos: a tervezéstől a kivitelezésig. Az alkalmazottak tizenhatan vannak, köztük két nő: Kovács Henrietta ügyvezető igazgató és Bartha-Fendrik Viktória építészmérnök.  

– Büszke vagyok arra, hogy Sopronban meghatározó szerepet játszik a cégünk, amit még az édesapám, Kovács Zoltán alapított 23 évvel ezelőtt – mesélte Heni. – Ő okleveles építészmérnök volt, akit kiváló tudással rendelkező, megbízható, felelősségteljes magántervezőként ismert meg a város és környéke. Többek között a Jereván-lakótelepet is ő tervezte. Halála után, 2010-ben vettem át a vezetői feladatokat.

Heni életében eddig a karrierépítés játszott meghatározó szerepet, 40 fölött döntött úgy, hogy az anyaságot is szeretné kipróbálni. Most van a hetedik hónapban. Nem akar kimaradni a munkából, ezért a srácokkal már azt tervezik, hogy az építkezésen ringatják majd a babát. Viki még csak néhány hónapja gazdagítja a csapatot, azóta valósággal kivirult a kellemes környezettől.

– Építészeti munkám során az életünkben oly fontos otthon megteremtése vezérel; egy olyan kis zug kialakítása, ami „ments­várként” biztosítja a nyugalmat távol a világ zajától – mesélte lelkesen Viki. – Különösen örülök annak, hogy ezeket a törekvéseimet a cégnek köszönhetően vidéken – Sopron környéki településeken, például Nagycenken és Kópházán – tudjuk megvalósítani.

Viki mozgással őrzi meg fizikai és mentális egészségét: biciklizik, fut, edz, szeret utazni, világot látni, imádja az erdőt és a hegyvidéki kalandokat... az extremitást.

A sokoldalú hölgyek arra készülnek, hogy jövőre egy panzió üzemeltetésébe kezdenek Fertőrákoson. Az engedélyeztetés már folyamatban van.

Kapcsolódó cikkek

A színek pszichológiája

A színek pszichológiája

2024. 04. 10. | Madarász Réka

Nem is gondolnánk, hogy a színek milyen óriási szerepet játszanak az életünkben. A színválasztásaink tükrözik az élethez való hozzáállásunkat is. Az á...