Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Női kör: önmegvalósítás

Női kör: önmegvalósítás

| Madarász Réka | Sztárok

A Sopronban működő Női kör célja segíteni a hölgyeket a kiteljesedésben, a saját útjuk, boldogságuk megtalálásában, ami természetesen a családjukra és környezetükre is pozitívan hat.

A születéstámogató és párkapcsolati tanácsadó, Radics Bernadett munkája során rengeteg olyan hölggyel találkozik, akik nem rendelkeznek megfelelő önbizalommal, így nehezen hiszik el, hogy képesek megvalósítani az álmaikat. Berni éppen ezért elhatározta, létrehoz egy olyan helyet, ahova mindenki szívesen jár, ahol nincsen helye rivalizálásnak, csak egymás elfogadásának és támogatásának. Úgy tűnik, a tervet sikerült is megvalósítania, hiszen a havonta megszervezett Női körbe a résztvevők gyakran visszatérnek.


– Aki megtapasztalja az ítélkezésmentes elfogadás kö­ze­gét, az könnyen megnyílik, és el meri mesélni a legbelsőbb félelmeit, örömeit – hangsúlyozta Berni. – Az egymással megosztott érzéseket, történeteket csoporttitokként kezeljük. Sokak számára hatalmas felszabadulást jelent, amikor rájönnek: nincsenek egyedül a problémájukkal, hanem olyanok között vannak, akik esetleg már átéltek hasonlót, és az ebből származó tapasztalataik megosztása nagy segítséget jelent másoknak.


A Női kört vezető, facilitátor képesítéssel is rendelkező Berni ügyel arra, hogy a beszélgetés megfelelő mederben folyjon, pozitív kisugárzásával pedig megteremti a bizalom légkörét. Úgy gondolja, minden nő olyan, mint egy virág: minden virág gyönyörű, de nem lehet összehasonlítani őket, mert mindegyiknek másban rejlik a szépsége. Abban szeretne segíteni a nőknek, hogy ki-ki felfedezze a saját értékeit.


– Úgy gondolom, ha egy nő „rendben van” önmagával – boldog és elégedett –, az kihat az egész környezetére – folytatta Berni. – Fontos, hogy mindig legyen célunk, ami megfelel az aktuális élethelyzetünknek. Kritikus szakasz lehet a nők életében például az, amikor a gyerekek kirepülnek. Hogy ne érezzük magunkat haszontalannak, az űrt valamivel ki kell tölteni, akár egy főzőtanfolyammal, akár énekléssel vagy kreatív tevékenységgel. Mindenkinek van valamilyen erőssége, csak meg kell találnia – és együtt könnyebb.


A Női kör szerencsepéntekjére szeretettel várják az érdeklődőket április 13-án 18 órától a Deák tér 23. szám alatt. Bővebb információ a 70/279–5539-es telefonon.

Kapcsolódó cikkek

A színek pszichológiája

A színek pszichológiája

2024. 04. 10. | Madarász Réka

Nem is gondolnánk, hogy a színek milyen óriási szerepet játszanak az életünkben. A színválasztásaink tükrözik az élethez való hozzáállásunkat is. Az á...