Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Népszerű a Ska Tunes

Népszerű a Ska Tunes

| Kóczán Bálint | Sztárok

2014 decemberében indult útjára egy ki­­lenc­­tagú, ba­­rá­­tokból álló soproni formáció, a Ska Tunes, amely bár hobbizenekar, de egyre több helyen koncertezik.

Az együttes közismert, a tagok által legjobban szeretett reggae, ska, rocksteady dalokat játssza, a 60-as évektől napjainkig. – Többünknek is régi terve volt egy ilyen stílusú banda megalapítása klasszikus felállással: dob, basszusgitár, két gitár, zongora, trombita, szaxofon, harsona, ének. A cél a teljes örömzenélés és a közönség szórakoztatása – mesélték a zenészek. – Átbeszéltük a dalokat, aztán egyre jobb hangulatú próbák után érkeztek a fellépések.

A Gosztola Tibor (zongora), Vígh Sándor (harsona), Németh Zoltán (trombita), Sebestyén András (szaxofon), Gyenge András (gitár), Hajtó Gergő (gitár), Pető Kornél (basszusgitár), Hajtó András (dob) és Majsáné Sallai Georgina (ének) alkotta Ska Tunes komolyabb terveket szövöget:

– Gina érkezésével kinyílt előttünk a zenei világ, hiszen nagyon jó énekes, így bátran tudunk válogatni a kedvenc dalaink között. Úgy érezzük, most szoktunk annyira össze, hogy saját dalokkal rukkoljunk elő, így a téli időszakban bevonulunk a kis házi stúdiónkba.

A Ska Tunes nyáron sem unatkozott, hiszen klubokban, fesz­­tiválokon lépett fel, eljutott például a 100-as Klub által szervezett Surf Ska és R’n’R fesztiválra a Ba­­laton partjára. – A legbüszkéb­­bek talán arra vagyunk, hogy ott lehettünk a La­­dánybene 27 rendezvényén, a Reggae­­Campen, Cegléden, és az általuk kiírt tehetséggondozón a leg­­jobbnak vá­­lasztottak minket.

A siker óta a Ska Tunes egyre több követővel rendelkezik a kö­­zösségi oldalakon és hamarosan új dalokat várhatunk a bandától.

Kapcsolódó cikkek

30 év: St. Martin jubileuma

30 év: St. Martin jubileuma

2024. 03. 20. | Kóczán Bálint

Sopronhoz sok szállal kötődik a pályája harmincadik évfordulóját ünneplő St. Martin. A világhírű szaxofon- és pánsípművész, zeneszerző, Szentmártoni I...