Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Nem pihent a Kalimba
A soproni Kalimba gyermekkórusnak 23 tagja van, elsősorban afrikai spirituálékat énekelnek a fiatalok fotó: Soproni Téma-archívum

A karantén alatt online órákon vettek részt a gyerekek

Nem pihent a Kalimba

| Kóczán Bálint | Sztárok

A karantén ideje alatt is tanította a Kalimba gyerekkórus tagjait Kun Olga. A soproni csapat a Vackorral közös klipet készített. A TDL Hangképző Stúdió vezetője arról is mesélt, hogy reményeik szerint ősszel nagyszabású koncertet adhatnak.

– Tudtátok tartani a kapcsolatot a gyermekekkel az utóbbi időszakban?

– A részleges karantén alatt Skype-on tartottam a Kalimba órákat, négyfős csoportokra osztottam a kicsiket. Számomra egy kicsit fárasztó volt, hogy a heti egy alkalomból 6 lett, de a gyerekek nagyon hálásak voltak, és ez lelkesített engem is. Ezen kívül heti egyszer élő online órát tartottam nekik. Ugyanúgy tanultak hangképzést, új dalokat, koreográfiát is. A gyermekkórus egyébként huszonhárom főből áll, és elsősorban afrikai spirituálékat énekelnek–tanulnak a gyerkőcök. Bízunk benne, hogy hamarosan felléphetünk nyilvános rendezvényen is.

– Mit kell tudni a Vackorral közös klipről?

– A Vackor dal ötlete–dallama körülbelül egy éve pattant ki a fejemből, és egy pesti dalszövegíró barátomat, Kis Józsefet kértem meg, hogy írjon egy bájos szöveget a gyerekeknek. A Vackor együttesben Németh Lászlóval (Bendzsó) dolgozom együtt, akivel egy húron pendülünk zeneileg. Rögtön tudjuk, hogy a másik félnek mik az elképzelései egy-egy új dalt illetően. Nagyon kreatív Laci, és inspiráló számomra a közös munka. Olyannyira kedvet kaptunk a dalszerzésre, hogy már születőben van a következő saját szerzemény is.

– Mik a további tervek?

– A tavalyi évhez hasonlóan idén is tervben van a TDL Hangképző Stúdiónak egy évzáró koncertje, úgyhogy a spirituálék mellett ismert világslágereket is tanulnak a gyerekek. Reméljük, hogy novemberben egy nagyszabású koncerttel térhetünk vissza a közönség elé.

Kapcsolódó cikkek

A színek pszichológiája

A színek pszichológiája

2024. 04. 10. | Madarász Réka

Nem is gondolnánk, hogy a színek milyen óriási szerepet játszanak az életünkben. A színválasztásaink tükrözik az élethez való hozzáállásunkat is. Az á...