Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Nagylemezzel készülnek
A Wall of Sleep már dolgozik új nagylemezén – az eddigiek alapján nagyon színes, ugyanakkor mély anyag várható.

Idén is a Hangárba költözik a Wall of Sleep Halloween

Nagylemezzel készülnek

| Kóczán Bálint | Sztárok

Október 29-én újra rockhalloween est lesz a Hangárban. A Wall of Sleep zenekar immár 11. alkalommal rendezi meg a bulit, amelyen a házigazda formáció mellett a húrok közé csap a Nope, a Neuropsy és a Rakhsa Bandhan is.

– A cél idén is ugyanaz, a halloween szellemében egy olyan, több zenekaros estét kínálni a soproniaknak és környékbelieknek, ahol a rockzene többféle ágát kedvelők egyaránt jól érezhetik magukat. Ráadásul ezúttal is bárki jöhet, jelmezbe öltözhet, aki így szeretné emelni az est, valamint saját fényét – mesélte Bátky „BZ” Zoltán énekes.

A házigazda Wall of Sleep idén is hívott vendégzenekarokat. A hét órai kapunyitás után a helyi érdekeltségű, fiatalos, pörgős, női énekkel színezett Nope melegít be, majd a délies, zúzós metal Rakhsa Bandhan következik. Ezután a Wall of Sleep hozza a szokásos klasszikus metal, hard rock és doom egyveleget néhány meglepetéssel fűszerezve, végül pedig ismét soproni csapat zárja az élő show-t, a Neuropsy a thrash kedvelőihez szól leginkább.


A zenekar háza táján az idei év talán csendesebbnek tűnhetett, de ennek oka, hogy a háttérben komoly munka folyik.

– Egyrészt, mivel Preidl Barnabás a nagybetűs Élet egyéb dolgai miatt teljesen szögre akasztotta a hangszerét, új basszusgitáros került a zenekarba – mondta mosolyogva BZ. – Janovszki Zsolttal kapcsolatban különleges adalék, hogy közel 30 éve, kezdőként mi már zenéltünk együtt, igaz, akkor én még doboltam, ő pedig énekelt. Azóta zeneileg sok minden történt velünk külön-külön, és most más formában újra egymás mellé sodródtunk. Emellett pedig nekiálltunk egy új Wall of Sleep nagylemez megírásának. Pattogtatjuk egymásnak a dalötleteket Füleki Sanyival, és amit elkezd az egyikünk, befejezi a másik. Az eddigiek alapján nagyon színes, egyszerre súlyos és mély anyag várható, ráadásul azt tervezzük, hogy egy-két dalt már talán most, a Wall of Sleep Halloween keretei között a Hangár színpadán is bemutatunk.

Októberi koncert: XI. Wall of Sleep Halloween, október 29., szombat 18 óra, Hangár Music Garden

Kapcsolódó cikkek

A színek pszichológiája

A színek pszichológiája

2024. 04. 10. | Madarász Réka

Nem is gondolnánk, hogy a színek milyen óriási szerepet játszanak az életünkben. A színválasztásaink tükrözik az élethez való hozzáállásunkat is. Az á...