Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Nagy-Szín-Pad!
Az idei Nagy-Szín-Pad! tehetségmutató verseny résztvevői

Nagy-Szín-Pad!

| Munkatársunktól | Sztárok

Végéhez érkezik a Nagy-Szín-Pad!, a tehetségmutató verseny döntőjét május 27-én rendezik.

Immár negyedik alkalommal hívták életre idén a Nagy-Szín-Pad!-ot, a VOLT Produkció és a Pe­­tőfi Rádió közös tehetségmutató versenyét. Nyolc zenekar és előadó, köztük a Dope Calypso, a Jó­­nás Vera Experiment, a Konyha, a Lóci játszik, a Mörk, Petruska, Sena és a The Qualitons verseng a rendkívül rangos díjakért. 

– A „tehetségmutató” elnevezés nem véletlen: nem felfedezni kívánunk, hanem olyan mű­­vé­­szek­­nek szeretnénk nagyobb te­­ret engedni, akik mellett a kö­­­­zön­­ség egy része már letette a vok­­sát – mondta Lobenwein Norbert alapító–főszervező. – Őket akarjuk megmutatni egy szélesebb rétegnek, mert az eddigi dalaik, koncertjeik alapján úgy gondoljuk, képesek lennének megállni a helyüket a legnagyobb hazai fesztiválok nagyszínpadain és akár külföldön is.

– A Nagy-Szín-Pad! verseny, de kizárólag nyertesei vannak, hiszen minden résztvevője óriási lehetőségekhez jut, amelyek kihasználásával rövid időn belül új, magasabb szintre léphet – tette hozzá Fülöp Zoltán, a másik főszervező.

A tét tehát nem kicsi, hiszen a résztvevők meghívást kapnak a legnagyobb hazai fesztiválokra, a győztes pedig a nagyszínpadokon szerepelhet, videoklipet készíthet, és ott lehet a Petőfi Ze­­nei Díj nagyszabású gálaműsorán Sopronban. Emellett az előadók közül valaki Magyarországot képviselheti a 2017-es Eurosonic Festivalon, Hollandi­­ában. A döntőt május 27-én rendezik az Akvárium Klubban, a kö­­zönség mellett szakmai zsűri pontozza az előadókat.

A VOLT Fesztivállal kapcsolatos további hír, hogy idén Dem­­jén Ferenc kapja a Petőfi Zenei Díj életműdíját. Ebből az alkalomból a tizenöt hazai popsztár közreműködésével létrejött VOLT Fesztivál Allstars különleges meg­­lepetéssel tiszteleg a popikon előtt: Demjén Ferenc 1972-ben született szerzeményét, a Bergendy Zenekar Jelszó: LOVE című himnuszát dolgozták át.

A dalt élőben egyetlen alkalommal, június 26-án a Petőfi Zenei Díj show-ban Sopronban láthatja a közönség.

Kapcsolódó cikkek

30 év: St. Martin jubileuma

30 év: St. Martin jubileuma

2024. 03. 20. | Kóczán Bálint

Sopronhoz sok szállal kötődik a pályája harmincadik évfordulóját ünneplő St. Martin. A világhírű szaxofon- és pánsípművész, zeneszerző, Szentmártoni I...